2x decoratie ideeën voor een gender reveal party

door Kelly op 't Hoog
2x decoratie ideeën voor een gender reveal party

Letterlijk vertaalt naar het Nederlands betekent gender reveal party “geslacht onthulling(s) feest”. Overgewaaid uit de Verenigde Staten – net als dat andere feest: een babyshower – wordt tijdens een gender reveal party door de ouders op een originele manier het geslacht van hun ongeboren kindje bekend gemaakt. Rond de 15de week van de zwangerschap is het mogelijk om aan de hand van een echo een geslachtsbepaling te laten doen. Bij de 20 wekenecho is het geslacht van de toekomstige spruit écht bekend en kan het organiseren van het “geslacht onthulling(s) feest” beginnen. In dit artikel beschrijven wij 2x veelvoorkomende decoratie ideeën voor een gender reveal party om alvast enige inspiratie op te doen.

1.      Ballonnen of een piñata

Op een gender reveal party doen ballonnen het altijd goed. Een van de manieren waarop je met ballonnen het geslacht van het ongeboren kindje bekend kunt maken, is door een of een aantal reuze ballonnen op te hangen. Deze kunnen helemaal roze, blauw of zwart zijn. Tijdens “the moment of truth” prik je vervolgens samen met je geliefde de ballonnen gelijktijdig kapot en valt er óf roze óf blauwe confetti uit. Tenzij jullie een twee-eiige tweeling verwachten natuurlijk. Dan dwarrelt er zowel roze als blauwe confetti door het huis. Voor het ophangen van de reuze ballonnen is helium trouwens niet nodig. Een alternatief voor de grote ballonnen met gekleurde confetti is een piñata. En een alternatief voor het ophangen van ballonen is een versierde doos. Koop een aantal ballonnen in de gewenste kleur en vul deze (wel) met helium. Vervolgens stop je de roze of blauwe ballonnen in de doos, die je dichtplakt en versiert. Wanneer je tijdens de onthulling samen met je geliefde de doos opent, vliegen de gekleurde ballonnen als vanzelf omhoog.

2.      Taart of cupcakes

De meeste bekende manier om het geslacht van de toekomstige spruit aan te kondigen is misschien wel door middel van een gender reveal taart of cupcakes. Beiden kleden ze het feest smakelijk aan. Aan de buitenkant zijn de taart of cupcakes veelal neutraal van kleur. Roze of blauw is overigens ook een optie. Het idee achter de gender reveal taart is dat jullie tijdens “the party” samen de taart aansnijden. Alleen anders dan tijdens een bruiloft, zal de vulling dit keer óf roze óf blauw zijn, waardoor het geslacht van jullie ongeboren kindje bekend is. Een gender reveal taart kun je bestellen bij de bakker, maar je kunt er ook heel eenvoudig zelf een maken. Het leuke van gender reveal cupcakes is dat jullie deze aan al jullie gasten kunnen geven. Vergeet er niet bij te vermelden dat ze pas mogen aanvallen wanneer jullie het startsein geven. Willen jullie zelf ook pas tijdens de gender reveal party weten wat het wordt? Geef dit dan tijdens de 15 of 20 wekenecho aan en breng de uitslag zonder te spieken naar de maker van de taart of cupcakes.

Behalve met ballonnen, een piñata en taart of cupcakes kun je ook met een confetti of poeder kanon, een kraskaart of spelletjes het geslacht onthullen. Een gender reveal party is overigens niet het enige feest, want als het kindje eenmaal daar is, kun je vervolgens ook nog een babyborrel organiseren.

You may also like