3 tips bij het kopen van een nieuwe smartphone

door Mike

1. Vergelijk mobiele telefoons

Het aanbod aan smartphones is tegenwoordig ontzettend groot. Je hebt allerlei verschillende merken en soorten. Bovendien zijn toestellen onder te verdelen in verschillende categorieën, zoals voor een hoog of laag budget. Al met al komt er dus het een en ander kijken bij het aanschaffen van een smartphone.

Daarom is het aangeraden telefoons te vergelijken. Begin met het bepalen van je budget: hoeveel kun/wil je uitgeven? Op basis hiervan kun je telefoons vergelijken binnen je budget. Doe dit onder andere op grootte, merk, camera, scherm, en/of andere specificaties die voor jou belangrijk zijn. Op deze manier kom je tot een selectie telefoons die voor jou het meest geschikt zijn, en kun je een makkelijkere keuze maken.

2. Koop een nieuwe prepaid simkaart

Bij een smartphone hoort een simkaart. Heb je deze niet, dan kun je niet bellen en sms’en, en heb je geen 4G internet. Maak je liever gebruik van prepaid dan een abonnement? Dan is het aangeraden om gelijk naar nieuwe prepaid simkaarten te kijken. De kans is groot dat er een voordeliger aanbod beschikbaar is dan wat je nu hebt, bijvoorbeeld goedkopere tarieven of gratis beltegoed op een sim. Doordat er met prepaid geen sprake is van een contract, bepaal je zelf wanneer je overstapt.

Bij nieuwe prepaid simkaarten kopen wordt vaak ook aangeraden om eerst verschillende providers te vergelijken, zodat je een goed beeld hebt van welke simkaart geschikter is voor jou. Bovendien kun je op deze manier besparen door een goedkopere provider te kiezen.

3. Maak gebruik van smartphone aanbiedingen

Tegenwoordig wordt het, vooral online, steeds makkelijker om aanbiedingen te vinden. Dit geldt ook voor mobiele telefoons. Webwinkels komen regelmatig met acties, waarbij het voordeel in de meeste gevallen neerkomt op korting. Hierdoor kun je dus eenvoudig besparen op je aankoop. 

Hoewel aanbiedingen eigenlijk het hele jaar door verschijnen, is het vooral tijdens feestdagen mogelijk om te profiteren van mooie acties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Black Friday of tijdens kerst. Dit zijn goede momenten om een nieuwe telefoon aan te schaffen.

You may also like