3 vloeren die passen bij een industrieel interieur

door Kelly op 't Hoog
3 vloeren die passen bij een industrieel interieur

Er zijn veel verschillende woonstijlen om uit te kiezen. Een vloer is hierbij zeer bepalend. Bij een industrieel interieur is een bijpassende vloer dan ook zeer belangrijk. De industriële look bestaat uit harde materialen met zachte accenten. Voor vloer inspiratie is dit artikel erg handig! Laat je inspireren en lees snel verder.

 

Kenmerken industrieel interieur

Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn (grote) open ruimtes, veel ramen, weinig kleur en harde materialen met een zachte afwerking. Een vloer is dan ook zeer bepalend voor deze interieurstijl, omdat deze de look kan maken of breken. De impact van een vloer op het interieur is dus zeer groot en moet daarom zorgvuldig uitgezocht worden. De ruwe materialen zoals beton en staal worden aangekleed met leer of een fluweel bijvoorbeeld. Ook hout en baksteen mag terugkomen in deze interieurstijl. Laat het behangen en verven dus maar zitten en laat de bakstenen muur zoals die is!  Maar welke vloeren passen nu mooi bij een industrieel interieur?

1. Betonvloer

Zoals gezegd draait het bij de industriële look vooral om harde materialen met zachte accenten. Een vloer van beton is de uitgesproken vloersoort om deze look te kunnen creëren. Het koude en kille van beton zorgt voor een zeer strakke look en wordt vaak gecombineerd met andere industriële materialen. Zo zijn tafelpoten van staal zeer passend, hierbij kan leren bekleding in een bruine kleur de look afmaken. Dit zorgt voor een strak kleurenpallet en verzacht de harde look subtiel.

2. PVC vloer

Een PVC vloer verwacht je misschien niet snel in het rijtje van industriële vloeren, maar tegenwoordig zijn ook dit soort vloeren passend gemaakt voor deze interieurstijl. Kenmerkend aan een industriële stijl is het minimale kleurenpallet, strakke uiterlijk, open ruimtes en weinig poespas. Beton kan een nadeel hebben voor mensen die het vaak koud hebben, de vloersoort is namelijk niet bepaald warm. Een PVC vloer heeft dit probleem niet en kan het uiterlijk van een echt betonnen vloer goed nabootsen. PVC vloeren zijn namelijk zacht en warm, maar kunnen tegenwoordig een echte betonlook hebben: het beste van beide werelden!

3. PU gietvloer

Een PU gietvloer (polyurethaan) kan naadloos aangebracht worden op diverse ondergronden. Deze vloer heeft een strakke look en past goed binnen een industrieel interieur. Waar je een houten vloer eenvoudig zelf kunt leggen, moet je dat bij een gietvloer door een echte professional laten doen voor een mooi resultaat. Het voordeel van dit soort gietvloer is dat het goed samen gaat met vloerverwarming. Zo heb je de strakke en kille look van een industrieel interieur, maar wel de warmte van de gietvloer. De gietvloeren zijn naar eigen smaak en in allerlei kleuren te kiezen. Als je voor een industrieel interieur gaat, dan kun je het best kiezen voor grijstinten of gedurfd zwart.

You may also like