5 tips om je make-up goed te houden

door Kelly op 't Hoog
5 tips om je make-up goed te houden

Make-up moet goed blijven zitten

Als je make-up draagt is het belangrijk om te zorgen dat dit goed blijft zitten en je er fatsoenlijk uitziet. Anders loop je er niet aantrekkelijk bij. Daarbij is make-up duur genoeg, dus mag je er moeite voor doen om je make-up zo lang mogelijk goed te houden. Maar hoe kun je dit op een efficiënte manier aanpakken? Hoe houd je jouw make-up op een slimme manier in orde, zodat je er lang mee vooruit kunt? Op zoek naar wat vrouwelijke inspiratie? We hebben vijf nuttige tips voor je verzameld om je make-up goed te kunnen houden.

1. Knip bijna lege tubes door

Je kunt het vast wel: je hebt een tube make-up die bijna leeg is. Maar in de tube zit nog een restje dat je er niet zo gemakkelijk uit kunt knijpen. De tube doorknippen is dan een eenvoudige manier om het laatste beetje make-up eruit te kunnen krijgen. Met een wattenstaafje kun je de tube vervolgens goed leeg maken.

2. Week mascara in lauw water

Wanneer je iedere dag mascara gebruikt, is het aan te raden om deze te weken in lauw water. Hierdoor gaat de make-up losser zitten en kun je jouw mascara een stuk langer gebruiken. Maar zorg dat je de maximale bewaartijd van drie maanden niet overschrijdt. Mascara is namelijk maar beperkt houdbaar. Gebruik je de mascara na de houdbaarheidsdatum, dan kun je huid infecties oplopen.

3. Bewaar lippenstift en nagellak in de koelkast

Nog een belangrijke en handige make-up tip is om lippenstift en nagellak in de koelkast te bewaren. Wanner make-up op kamertemperatuur komt, kan het namelijk snel verkleuren. De koelkast houdt de make-up in goede staat en gaat kleurverandering tegen.

4. Maak de make-up kwastjes altijd goed schoon

Veel dames vergeten om de kwastjes die ze voor de make-up gebruiken goed schoon te maken. Dat is jammer, want als de kwastjes niet goed gereinigd worden gaan ze een stuk sneller kapot. De haartjes plakken aan elkaar vast of vallen uit. En dat is natuurlijk zonde. Maar hoe maak je de kwast goed schoon? Met babyshampoo of een speciale cleanser voor make-up. Beperk het schoonmaken echter tot de borstelharen. Wanneer je namelijk met het schoonmaakmiddel op het ijzeren houdertje komt, kan het zijn dat je de lijm losweekt en de borstel stuk gaat.

5.Goedkoop extra geur maken

Heb je en lekker vrouwelijk geurtje gekocht bij de Douglas of ergens anders. Dan kun je hieraan bodylotion toevoegen. Zo geniet je optimaal van je favoriete reukjes!

You may also like