Badpak of bikini?

door Kelly op 't Hoog
Badpak of bikini

Elke zomer is het voor velen van ons weer een lastig dilemma: wat trek je aan op het strand? Een badpak of een bikini? En zie je er wel goed genoeg uit om het strand op te kunnen? Vrouwen zijn over het algemeen erg onzeker over hun lichaam en kunnen zich dan ook moeiteloos bezighouden met dit soort onderwerpen. Ook jou zal het waarschijnlijk niet vreemd zijn. Zowel een badpak als een bikini hebben beiden hun voordelen. Maar het belangrijkst is om niet te veel na te denken en gewoon te gaan genieten van de zomer.

De voordelen van een bikini

Het allergrootste voordeel van een bikini is natuurlijk dat je over een veel groter gedeelte van je lichaam bruin wordt. Die witte buik bij het dragen van een badpak vinden we vaak maar afschuwelijk. En nog een bijkomend voordeel: heb je wat kleinere borsten, dan kun je hier met een bikini gemakkelijk wat meer volume aan geven. In een badpak bereik je vaak juist het tegenovergestelde. En tot slot: ook zijn badpakken tegenwoordig weer een heel stuk hipper dan jaren geleden, toch bestaat er wat betreft bikini’s een veel ruimer assortiment.

De voordelen van een badpak

Maar wis ook zeker de voordelen van een badpak niet uit. Ben jij namelijk sportief aangelegd? En vind je alleen maar een beetje dobberen in het water echt helemaal niks? Als je ook in het water graag beweegt, dan is een badpak vaak een veiligere keuze. Zo heb je een kleinere kans dat er per ongeluk iets naar buiten glipt. Ook vinden veel vrouwen een badpak fijn om dat het de buik camoufleert, een van de delen van ons lichaam waar we ons vaak het meest onzeker over voelen.

De kunst van het benadrukken en camoufleren

Oké, kleinere borsten kun je dus beter in een bikinitopje dan een badpak stoppen. Maar ook met kleuren, printjes en andere details geef je ze meer volume. Ook voor grote borsten kun je natuurlijk voor printjes kiezen, maar wil je ze een beetje ‘afkleden’, kies dan voor neutraal zwart. En vooral belangrijk: een goede kwaliteit voor voldoende ondersteuning. Bij korte benen kies je het best voor een hoog opgesneden broekje of badpak, terwijl je bij lange benen het liefst voor een laag broekje gaat. Voor de volslanke dames geldt dat de stof van je badkleding stevig moet zijn.

Accepteer jezelf

Het allerbelangrijkst bij het dragen van een badpak of bikini is dat je je niet te druk moet maken om jouw ‘minder mooie kanten’. Imperfecties heeft iedereen. En vaak vergroot je een imperfectie, of zoals je het zelf misschien noemt ‘een probleem’ erg uit. Anderen valt het vaak helemaal niet op. Vergelijk jezelf ook vooral niet met modellen. Reclamecampagnes geven een compleet vertekend beeld van hoe het gemiddelde vrouwenlichaam zou moeten zijn. Maatje 34 en nauwelijks een grammetje vet is met een normale leefstijl voor bijna niemand te realiseren. Doe dus geen moeite om te voldoen aan een onwerkelijk ideaalbeeld.

You may also like