Business casual kledingstukken voor heren

door Scott

Deze dagen hoeven heren op hun werk niet meer per se te verschijnen in een maatpak zoals dit altijd gangbaar was. De dresscode van bedrijven verandert en verschuift steeds meer naar business casual. Toch betekent dit bij veel bedrijven niet dat je direct een spijkerbroek of sportschoenen kunt dragen wanneer je voor business casual gaat. 

Voorbeelden van business casual kledingstukken

Voorbeelden van kledingstukken die passen binnen business casual voor mannen zijn bijvoorbeeld een pullover en een colbert, nette overhemden, neutrale broeken met bijpassende riemen, nette horloge en zakelijk schoenen. Hier tips voor het kopen van een luxe winterjas voor heren

Wat is business casual?

Business casual betekent in ieder geval dat je als man niet in een pak met een stropdas op je werk hoeft aan te komen, maar dat je nog steeds op een nette manier gekleed gaat. Soms is het lastig om de grens te vinden tussen netjes en formeel. Wanneer je erover twijfelt wat je aan moet doen, kun je het beste iets te netjes gaan da iets te informeel. Als je dit in gedachte houdt, dan kan het in principe niet misgaan. 

Welke kledingstukken kan ik kiezen?

Wat zijn dan voorbeelden van kledingstukken die passen binnen business casual? Ten eerste kun je kiezen voor het casual overhemd. Dit overhemd heeft vaak een wat lossere uitstraling. Hiernaast kun je het beste kiezen voor een wat neutralere broek. Deze broek hoeft niet naadloos aan te sluiten bij je overhemd. Een coltrui en een bijpassende colbert past ook goed binnen business casual. In de webshop van Gentiluomo vind je veel business casual kledingstukken. Om het af te maken kun je kiezen voor een paar nette schoenen. Mocht je voorstander zijn van een printje op je schoenen, dan is dit vaak geen probleem. Wil je het iets veiliger aanpakken, dan kun je ook voor wat ingetogener effen schoenen kiezen. Op deze manier zal je minder moeite hebben met het combineren van de schoenen met andere kledingstukken. Hierbij 5 business casual tips voor heren.

You may also like