De ABC-eilanden

door Fashionlovers
De ABC-eilanden

Aruba, Bonaire en Curaҫao zijn al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. En dat is niet voor niets! De tropische eilanden voor de kust van Venezuele hebben alles in zich om jou een onvergetelijke strandvakantie te bezorgen. Een relaxte sfeer, gezellige stadjes, een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Er is zelfs een strand dat je deelt met wel heel bijzondere locals, namelijk prachtig roze gekleurde flamingo’s! De sfeer op de eilanden kun je het beste samenvatten met ‘Holland meets Caribbean’. Het Nederlandse tintje proef je overal, maar de natuur en swingende salsamuziek bevestigen dat je duizenden kilometers van huis bent!

Aruba: the Happy Island

Laten we beginnen bij Aruba. Ook wel The Happy Island genoemd. Misschien wel omdat Aruba de meeste zonuren van alle eilanden in het Caribisch gebied heeft. Maar dat niet alleen. Als je op zoek bent naar een beetje vertier, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Overdag rust je lekker uit op je ligbedje (met misschien wel een cocktail in de hand). En ’s avonds kun je kiezen uit een flink aanbod bars, restaurants en clubs. De keuken is geïnspireerd door veel verschillende nationaliteiten, dus je kunt er erg afwisselend eten.

Bonaire: paradijs voor duikers

Op Aruba is het niet mogelijk om je te vervelen. Behalve dobberen op je luchtbedje kun je deelnemen aan veel verschilende (water)sport of culturele activiteiten. Bonaire is wat ingetogener, maar duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Daarom wordt het eiland ook vaak ‘Divers Paradise’ genoemd. Om die reden komen er op Bonaire niet alleen veel Nederlandse toeristen, maar reizen Amerikanen ook maar al te graag af naar deze Caribische parel. Een groot deel van het eiland bestaat uit een nationaal park (het Washington Slagbaai Nationaal Park). Het is heuvelachtig en erg groen en leuk om met een huurauto te ontdekken.

Mengelmoes Curaҫao

En dan nog Curaҫao. Het eiland dat van alledrie waarschijnlijk het sterkste Nederlandse tintje heeft. Niet in de laatste plaats vanwege de koloniale gebouwen. Haven- en tevens hoofdstad Willemstad is het het historische centrum. Maar ook zie je in die stad de invloed van andere culturen en nationaliteiten. Curaҫao is een smeltkroes van Nederland, de Antillen, Afrika, Spanje en Latijns Amerika. Tel bij deze interessante en gezellige sfeer het zonnige klimaat nog eens op en je hebt alle ingrediënten die jij op een zonvakantie hoopt te treffen. De gemiddelde temperatuur is het gehele jaar door zo’n 27 graden.

Een bestemming om je vingers bij af te likken

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat zo’n rijk historisch verleden met verschillende volkeren ook in de keuken terug is te vinden. De gerechten zijn dan ook heel divers. Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar de ABC eilanden zijn vanwege die smeltkroes ook een klein culinair paradijsje. De keuken heeft veel gelijkenissen met de Zuid-Amerikaanse. Polenta of rijst met gestoofd of gebakken vlees is een echte klassieker. Maar ook fruit, groente, noten en vis spelen stuk voor stuk een belangrijke rol. Probeer op de ABC eilanden steeds eens iets anders uit!

You may also like