De belangen en voordelen van een sport BH

door Kelly op 't Hoog

Heb jij jouw goede voornemens al klaar? Sporten is een van de meest voorkomende goede voornemens. Wat beweging is natuurlijk nooit verkeerd. Het is echter wel super belangrijk dat je tijdens het sporten de juiste kleding draagt. Veel vrouwen vergeten een goede sport BH aan te schaffen. Een sport BH kun je shoppen bij een lingerie of sportwinkel, maar je kunt een sport BH online ook gemakkelijk kopen! In samenwerking met Annadiva Lingerie & Badmode hebben wij de belangen en voordelen van een sport BH voor jullie op een rijtje gezet.

Het belang van een sport BH

Een sport BH is één van de belangrijkste kledingstukken tijdens het sporten. Het moet goed en comfortabel zitten, maar ook goede steun bieden. Gedurende het beoefenen van een sport is de borst in beweging. Onze borst is van nature helaas niet op deze bewegingen voorbereid. Om pijn en uitrekken van het gevoelige bindweefsel te voorkomen, is het verstandig een goede sport BH te dragen. Bij sporten zoals hardlopen of paardrijden, wordt de borst blootgesteld aan extreme belastingen. Per stap beweegt de borst ongeveer 9 centimeter op en neer. Deze ongewenste bewegingen worden door een optimaal zittende sport BH tot 78% gereduceerd. Voor elke bewegingsintensiteit is er een passende sport BH, welke perfect op de behoeftes van het vrouwelijk lichaam is afgestemd.

De support levels bij een sport BH

Wanneer je een sport BH gaat shoppen heb je vaak de keuze uit verschillende intensiteit of support levels. Dit kunnen bijvoorbeeld vier levels zijn. Support level 1 staat dan voor: low. Dit is bedoeld voor sporten met een lage impact, zoals wandelen, yoga en pilates. Ga je liever fitnessen, wielrennen of skiën? Dan zijn de sport BH’s met support level 2: medium iets voor jou. Voor deze sporten heb je namelijk iets meer ondersteuning nodig, omdat je borst wat meer op en neer beweegt. Doe je aan sporten zoals hockeyen, tennissen, paardrijden of hardlopen? Dan heb je een sport BH nodig met support level 3: high. Tot slot zijn er nog de sport BH’s met support level 4: extreme. Deze zijn er voor de ultieme ondersteuning tijdens extreem intensieve sporten zoals boksen. Deze sport BH’s zorgen voor een minimale beweging van de borsten.

Koop de juiste maat

Veel vrouwen dragen de verkeerde sport BH tijdens het sporten. Misschien herken jij het ook. Je bent geneigd een strakke sport BH te kopen, omdat je denkt dat dat het beste is. Strak is niet altijd goed. Als een sport BH te strak of te los zit kan hij niet de steun bieden die je zou verwachten. Wel is het zo dat een sport BH strakker zit dan een normale BH. De borsten worden namelijk echt tegen het lijf aan gedrukt. Tegenwoordig zijn er ook sport BH’s met een flexibele beugel te koop voor extra steun. Bij twijfel is het verstandig een lingerie verkoper om hulp te vragen.

Een sport BH kan het krijgen van hangborsten zoveel mogelijk beperken. Bovendien kan het sporten met een gewone BH zorgen voor pijnlijke borsten, aangezien je borsten erg op en neer kunnen schudden. We hopen dat we jullie hebben overtuigt van het nut van een sport BH! Sporten is goed, mits je de juiste sport BH draagt.

You may also like