De do’s en don’ts op pantygebied

door Fashionlovers
De do’s en don’ts op pantygebied

Het is een veelgehoord dilemma: moet ik een panty aan en zo ja, welke en hoe combineer ik hem? Vooral in de lente en de herfst, wanneer de weerstypen veranderen, kan het nogal eens een moeilijke beslissing zijn. Het nadeel van een panty is dat hij makkelijk scheurt en je dus altijd voorzien moet zijn van een reservepanty, of een flesje transparante nagellak bij je moet hebben. Ondanks de ongemakken is de panty wel dergelijk functioneel en is hij, als je hem op de juiste manier draagt, een waardevolle toevoeging aan je outfit.

Kun je in de zomer een panty dragen?

Behalve dat een panty leuk kan zijn en iets toe kan voegen aan je outfit, is hij toch voornamelijk functioneel. Je draagt hem meestal om koude benen te voorkomen. En dat betekent dus dat we in de zomer liever geen panty zien. Is het toch wat aan de frisse kant? Trek er dan een aan, maar vermijd de huidskleur varianten. Anno 2018 kunnen deze echt niet meer. Kies voor een panty in een kleur die het meest op de kleur van jouw benen lijkt. Of kies voor een zomerpanty, dun vanwege het lage aantal deniers.

Panty’s en schoenen

En in aanvulling daarop: mocht je in de zomer onverhoopt toch voor een panty kiezen, houd dan wel rekening met het soort schoenen dat je draagt. Schoenen met een open hak trek je liever niet aan als je een panty draagt. Ga je voor schoenen met een peep-toe? Dan kies je voor een peep-toe panty, of als je die niet kunt vinden, in elk geval een panty zonder een verstevigd voetstuk. Een zichtbare naad bij de tenen is nou eenmaal niet heel aantrekkelijk. Het roept vaak onmiddellijk de associatie op van oma die haar comfortabele sandalen draagt.

Panty’s in de winter

Vooral in de zomer bestaat er een wat strengere etiquette rondom de panty’s. De winterkou is namelijk al reden genoeg om dit nylon item uit de kast te trekken. Alhoewel dat natuurlijk niet betekent dat ook daar geen regels, of in elk geval tips, aan verbonden zijn. Logischerwijs zijn je benen in de winter wat bleker dan in het zomerseizoen. Probeer vooral niet om met een donkere kleur panty je benen bruiner te laten lijken. Dit geeft al gauw een ‘nep’ effect. Kies voor een kleur die bij de huid van je benen past.

Overige tips

Kies dus niet voor een al te donkere kleur panty, maar ook zou je geen panty moeten dragen die donkerder is dan de kleur van je schoenen. Ga je naar een feestje? Kies dan voor een dunnere panty, dus met een laag aantal deniers, voor een chique uitstraling. Naadpanty’s zijn supervrouwelijk en sexy, maar het gevaar dat je al gauw een ordinaire look creëert ligt op de loer. Draag ze daarom in combinatie met een lange rok, zoals een kokerrok. Panty’s met een print geven een leuke dimensie aan je outfit, maar doen volslanke benen nog voller lijken.

You may also like