De dranktrends voor 2020

door Kelly op 't Hoog
De dranktrends voor 2020

De wereld is altijd in beweging en elk jaar zijn er weer nieuwe trends, zo ook in de drankwereld. Trendwatchers kunnen voorspellen wat in de komende tijd hip wordt, dus als je een trendsetter wilt zijn moet je deze drankjes nemen.

‘Hard seltzer’

Wodka met spuitwater is natuurlijk al een tijdje hip omdat het zo weinig calorieën bevat, maar eigenlijk begint dat wel een beetje saai te worden. Er zijn veel verschillende soorten bruisend water met een smaakje, en die kun je ook uitstekend mixen met wodka. Maar wat nog veel beter is, is een voorgemixt drankje, toch? In de Verenigde Staten zijn de blikjes White Claw en Truly niet aan te slepen, en wij verwachten binnenkort in Nederland ook niet! Dit soort drankjes heten ‘hard seltzer’ en kunnen ook met andere soorten sterke drank gemaakt worden.

Alles in blikjes

Pils komt natuurlijk al tijden in blikjes, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker wijn, speciaalbier en andere dranken in blikjes. De bovengenoemde hard seltzer is bijvoorbeeld ook alleen in blikken te verkrijgen. Een voorgemixt drankje is tegenwoordig niets om je voor te schamen, en ook nog eens hartstikke handig op (huis)feestjes. Ook is het een stuk lichter dan glas, dus veel handiger om mee te nemen.

Gin

Gin is natuurlijk al tijden hip, maar nog steeds komen er elk jaar meer soorten bij. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan ambachtelijke gin van hoge kwaliteit. Dus als je hip wilt zijn kun je niet meer aankomen met een goedkope fles gin van de slijterij, maar moet je echt op zoek gaan naar de betere merken. Je kunt bijvoorbeeld online gin bestellen, als je in de buurt geen goede slijterij hebt.

Cocktails met twee ingrediënten

Het leven is al ingewikkeld genoeg, dus waarom zouden je cocktails ook ingewikkeld zijn? Steeds vaker worden er cocktails met slechts twee ingrediënten geserveerd. Dit betekent niet dat de barman of -vrouw lui is, want de verhoudingen moeten precies goed zijn. Bij cocktails met meer ingrediënten kun je dat nog een beetje verbloemen. Ook zijn de gebruikte dranken van veel hogere kwaliteit, waardoor je echt een heerlijk drankje krijgt.

Minder speciaalbier

Trendwatchers merken dat steeds minder mensen speciaalbier drinken en dat er ook steeds meer kleine brouwerijen verdwijnen. Dit komt onder andere omdat er eigenlijk teveel aanbod is en er een groot aantal microbrouwerijen zijn ontstaan die het hoofd niet meer boven water kunnen hoduen. Natuurlijk moet jij gewoon nog lekker speciaalbier drinken als je dat lekker vindt, maar het is wel opvallend dat het steeds minder hip wordt. Als jij dus je favoriete microbrouwerij wilt blijven steunen moet je wat extra lekkere biertjes inslaan.

You may also like