De drie enige summer essentials

door Kelly op 't Hoog
Een spetterend verjaardagsfeest organiseren 4 toffe ideeën

In de zomer proberen ze je vanalles aan te smeren. Zonnecrème, letterlijk. En maar goed ook. Maar ook heel wat andere, meer nutteloze rommel: van heuptasjes tot mankini’s. Wij willen daar komaf mee maken. In de zomer heb je echt niet veel nodig. Daarom beperken we het deze keer tot de drie écht belangrijke summer essentials in je garderobe. Haal deze drie in een stijlvolle versie in huis en je kan er de hele zomer tegenaan. Maar echt, vergeet de zonnecrème niet!

Iets voor op je hoofd

Zalig, die zon. Geen shirt, trui, jas, sjaal, handschoenen… nodig. Eigenlijk kan je de helft van je dagen perfect in zwemshort doorbrengen. Voor ons prima. Als je maar iets op je hoofd zet. De zon heeft een gigantisch effect op onze hoofden. Niet alleen kan onze hoofdhuid heel snel verbranden (tenzij je zonnecrème tussen je haar smeert), de warmte doet ook iets met onze gezondheid. Te lang met bloot hoofd in de zon zitten, zorgt al snel voor draaiingen en uitdroging. 

Draag dus een hoed of pet. Neen, niet die gratis pet die je op een of ander festival kreeg bij aankoop van zes lauwe biertjes. We bedoelen wel degelijk een stijlvolle zomerhoed of coole casual pet. Gucci is bijvoorbeeld meester in het ontwerpen van hoeden en petten die stijl geven zonder van mijlenver op te vallen. 

Iets voor op je neus

Nu we je hoofd bedekt hebben, is het tijd voor je ogen. Nog zo’n gevoelige plek. En eigenlijk is dit geen tip voor de zomer, maar voor het hele jaar. Investeer in de allerbeste, coolste zonnebril die je kan vinden. Ga bijvoorbeeld eens kijken bij Saint-Laurent. Cool zonder patserig te zijn, ideaal! 

Waarom? Onze ogen zien enorm af van de zon. Je moet ze dus echt beschermen tegen de stralen. Maar los daarvan is het ook gewoon veel veiliger om bijvoorbeeld in de auto altijd een zonnebril te dragen. Zeker de lage zon in de winter kan letterlijk levens kosten. 

En eerlijk? We moeten ook wat aan onze huid denken. Het sterke zonlicht doet ons altijd een beetje de ogen toeknijpen. Daar krijg je al snel kraaienpootjes en lijntjes rond de ogen van. En hoe langer we die kunnen vermijden, hoe beter. 

Iets voor aan je voeten

Ons ga je niet snel betrappen op badslippers. Tot nu. We hebben ontdekt dat badslippers eigenlijk de ultieme zomerschoenen zijn. Geen zweetvoeten, geen sokken en dus heerlijk frisse voeten, afwasbaar, antislip en ultracomfortabel. Wij zijn verkocht. Toch voor een paar als die van Gucci of de klassiekers van Adidas. Met platgetrapte teenslippers willen we echt nog steeds niet in het openbaar gezien worden! 

You may also like