De ideale kleding voor een zwangerschapsshoot

door Kelly op 't Hoog
De ideale kleding voor een zwangerschapsshoot

Je zwangerschap is een mooie periode. Ondanks dat het fysiek (en mentaal) uitdagend is, hoor je vaak dat ouders graag terugdenken aan deze tijd. Het is dan ook zonde dat veel mensen weinig herinneringen aan deze tijd bewaren in vorm van foto’s. Om deze reden bieden veel fotografen in Nederland speciale zwangerschap fotoshoots. In dit artikel lees je meer over deze shoots en hoe je deze voor jou een succes kan maken.

Wat is een zwangerschapsshoot?

Een zwangerschapsshoot is een fotoshoot tijdens je zwangerschap. Hier probeer je in beeld te brengen hoe jij je tijdens je zwangerschap voelt. De meeste fotografen hebben hier een apart programma voor: zij kennen mooie locaties, weten welke poses mooi zijn en hebben vaak ook een arsenaal aan zwangerschapskleding, of weten ten minste waar je deze kan aankomen. Kijk voor wat inspiratie bijvoorbeeld eens bij Mii Estilo. Je vindt daar handgemaakte zwangerschapskleding speciaal voor fotoshoots!

Wat voor kleding draag je tijdens een zwangerschapsshoot?

Maar wat voor zwangerschapskleding draag je nou tijdens een fotoshoot? Dit kan je compleet afstemmen op jouw wensen en voorkeuren. Zo kan je gaan voor basics, zodat de fotoshoot puur blijft en zich richt op hoe jij er zwanger nou echt uit ziet. Je kan ook voor een excentrieke fotoshoot gaan met een echte zwangerschapsjurk voor fotoshoots. Je kan hierin ook nog een kiezen tussen verschillende modellen: van modern tot klassiek van van lang tot kort. Kortom, er is altijd de juiste kleding te vinden voor jou shoot.

Welk thema past bij jou?

Welk thema past bij jouw shoot? Het is ook extra leuk om de fotoshoot samen met je partner te doen. Neem deze dan ook altijd mee in het thema. Je kan hierin zo gek doen als je zelf wil. Zo is het leuk om het juist heel basic en clean te houden, maar je kan je ook kleden als een echte prins en prinses met een fotoshoot bij een kasteel. Denk hierbij goed na over wat voor soort herinneringen je later wil bewaren over je zwangerschap.

You may also like