De jumpsuit: must-have voor deze zomer

door Kelly op 't Hoog
De jumpsuit must-have voor deze zomer

Een jumpsuit is een essentieel onderdeel in onze garderobe. Sinds een aantal jaar zijn ze dan ook mateloos populair. Veel vrouwen dragen ze graag, vooral in de avonduren. Maar ook voor overdag is de jumpsuit een trendy en veilige keuze. Een keuze waarmee je de plank niet gauw zal misslaan. Om dit kledingstuk zo optimaal mogelijk te dragen en jouw verschijning helemaal tot zijn recht te laten komen, lees je in dit blog een paar tips. Tips die jou hopelijk helpen beslissen welk jumpsuit zich binnenkort tot jouw collectie mag rekenen.

Een jumpsuit die past bij jouw figuur

Jouw figuur bepaalt grotendeels welk soort jumpsuit het beste bij je past. Ben je wat aan de stevige kant? Kies dan voor een jumpsuit waarbij de pijpen recht naar beneden vallen en niet strak tegen de benen aan zitten. Ben je juist erg slank? Ga dan de wijde jumpsuits uit de weg en kies voor een exemplaar dat strakker op je lichaam valt. Om optisch meer volume te creëeren kies je voor een jumpsuit met een print. Grote borsten? Ga dan de jumpsuits met levendige prints juist uit de weg en kies liever voor een egale kleur.

Met welke schoenen combineer ik mijn jumpsuit?

Wij als Nederlandse vrouwen dragen vooral graag comfortabel schoeisel. Het moet mooi zijn, maar vooral lekker zitten. Wees er in dit geval dan wel op bedacht dat lang niet elke jumpsuit met sneakers te combineren is. Sterker nog, in de meeste gevallen staat een open of gesloten schoen met hak het mooist. Zeker als je de jumpsuit in de avonduren draagt. Een makkelijker alternatief zijn muiltjes (slip-ons), platform schoenen of sandaaltjes. Sneakers passen wel goed bij jeans jumpsuits of andere stoere varianten. Bijvoorbeeld de jumpsuits in kaki of met legerprint.

Maak het af met geschikte accessoires

Bij een jumpsuit horen echt vrouwelijke accessoires. Wanneer je open schoenen draagt, geef je teennagels dan een mooi kleurtje. Ook een lippenstift mag niet ontbreken. Overdag maak je het plaatje af met een modieuze zonnebril en een trendy horloge. De tas die je bij je draagt heeft een andere kleur dan je jumpsuit zelf. Zo ‘breek’ je het geheel. Wat sieraden betreft kun je het het beste maar een beetje rustig houden. Je wilt natuurlijk niet dat zij de aandacht van je zorgvuldig gekozen jumpsuit afleiden! Alle accessoires voor elkaar? Klaar om te flaneren!

Playsuits

Het iets minder chique zusje van de jumpsuit is de playsuit. Hetzelfde idee, maar dan met korte pijpen. Tijdens de zinderende zomerdagen trek je deze misschien nog liever aan. Het verschil met de jumpsuit is dat de playsuit niet tijdens alle gelegenheden kan worden gedragen. Een playsuit trek je aan als je programma ‘casual’ is. Je draagt het dus liever niet op je werk. Qua schoenen wordt het je gemakkelijk gemaakt. Eigenlijk past elk type schoen wel bij een playsuit. Een playsuit is heerlijk om tijdens vakanties te dragen. Gemakkelijk en luchtig, wat wil je nog meer?

You may also like