De kleding basics voor de man

door Kelly op 't Hoog
De kleding basics voor de man

Het is voor mannen vaak lastig op kleding te combineren, daardoor doen ze vaak dezelfde outfits aan. Met een aantal basics heb je al een goed begin voor een hippe kledingstijl, deze vormen het fundament voor de outfits die je dag in dag uit draagt. Dit komt omdat ze heel goed te combineren zijn met andere (seizoensgebonden) kleding.

Het overhemd

Een wit overhemd is een item dat elke man wel staat en dat voor zowel casual als zakelijk gedragen kan worden. Zakelijk kan je een overhemd combineren met een colbert of dunne trui met een v hals. Voor een meer nonchalante look kan je de mouwen oprollen en de overhemd uit je broek houden.

Een colbert

Ook iets dat je zowel zakelijk als privé kan dragen, de colbert. Dit is een jasje dat wat nonchalanter oogt dan een pakjasje. Voor de meer zakelijke gelegenheden kan je hem combineren met een nette spijkerbroek en een witte shirt of overhemd. Voor privé kun je een colbert goed dragen naar feestjes, borrels en diners. Het verschil met pakjasjes is dat colbert vaak gemaakt zijn van stof met opvallende structuren of prints. Maar met een colbert met een neutrale effen kleur, zoals zwart/donkerblauw kan je alle kanten op.

Jeans

Mooie spijkerbroeken doen het altijd goed en kun je met vrijwel alles combineren. Voor een business look wordt het aangeraden om donkerblauwe jeans te dragen. Het is belangrijk om de juiste fit te vinden, let er op dat jeans nog een beetje uitlopen dus jeans kopen die nog wat strakker zitten is niet erg. Vaak kunnen medewerkers in de winkel je hierbij helpen.

V-hals trui

De v-hals trui, of pullover, is ook onmisbaar in je kast. Zakelijk draag je deze trui vaak met een overhemd, hier kan ook eventueel nog een jasje overheen gedragen worden. Als je geen overhemd wilt dragen kun je hier ook een shirtje onder aandoen, let wel op dat je dan ook een v-hals shirtje pakt.

Accessoires

Kleding accessoires zoals riemen of ondershirts zijn ook onmisbaar. Ondershirts zorgen ervoor dat de kleding die er overheen gedragen wordt langer mooi blijft.

Multibrand stores

Nee, dit is geen kledingstuk. Multibrand stores zijn winkels die heel veel verschillende merken verkopen. Deze basics zijn dan ook vaak in deze soort winkels in veel maten en soorten te vinden. https://www.laboule.nl/ is een goed voorbeeld van een multibrand store.

You may also like