De lingerie trends van 2021

door Kelly op 't Hoog
De lingerie trends van 2021

Terug naar de jaren 80, dat lijkt de belangrijkste trend te worden voor het jaar 2021. En in die jaren was het Madonna die in haar eentje een trend durfde te zetten met lingerie als outerwear. Heb jij die tijd niet zelf meegemaakt? Zoek dan maar eens naar de video’s van de wereldster, die toen in haar twenties was. Er zijn een aantal grote ontwerpers die zich hebben laten inspireren door haar.

1. De bh mag gezien worden

Madonna droeg in de jaren 80 de bh als outerwear en zette een trend voor leeftijdsgenoten. Een mooie bh mag uiteraard ook best gezien worden, maar in het jaar 2021 gebeurt dat meer ingetogen. Over de bh draag je een sjiek jasje en uiteraard is de lingerie zelf van grote klasse. Trendsetter voor deze lijn is Saint Laurent. Durf jij dat aan?

2. De lingerie-jurk

Het ziet eruit als nachtkleding, maar is bedoeld om overdag te dragen, een jurk gebaseerd op een lang nachthemd tot op de enkels met veel kant. Deze trend komt overwaaien uit Italië. Natuurlijk mag je deze jurk ook in bed dragen. Doe je het overdag, dan mag er best een truitje bij en als het koud is, past een dik wollen vest er prachtig bij.

3. De wollen culotte

Een goed cijfer voor Frans? Inderdaad hadden we het hier vroeger over een wollen onderbroekje. Ook deze was bedoeld om thuis, maar eveneens buiten te dragen. Vandaag de dag zijn de wollen culottes in een nieuw jasje gegoten en vind je allerlei modellen die je gewoon als wijde broek kunt dragen. Draag er een wollen vest of truitje boven en lange laarzen onder en je scoort een 10 op sexy. Ideaal voor thuis, maar ook prima voor een dagje kantoor.

4. De body is helemaal terug

Er worden meerdere namen voor gebruikt: body, teddy, bodysuit of playsuit, maar de verschillen zijn vaak maar klein. In het algemeen kan je zeggen dat een teddy misschien wat losser zit en daardoor een meer romantische indruk maakt, maar voor alle body’s geldt dat ze sexy zijn en comfortabel zitten. Een body is er voor jou als je een maatje 36 draagt maar ook als je curves hebt. Er zijn body’s in diverse materialen en kleuren waardoor jij precies die lingerie kan kiezen die bij jou past en waarmee jij kan laten zien wie je bent. Een goede pasvorm voor een body is uiteraard heel belangrijk, niet alle vrouwen hebben dezelfde verhoudingen in hun lichaam. Heb jij een exemplaar dat goed zit, neem dat dan als basis voor je keuze.

5. Bloemen

Hou jij van bloemen en kleurrijke lingerie? Dan zit je goed in de lente en zomer van 2021. De mooiste en felste kleuren mogen dan voor jouw lingerie. De bloemen zijn gebaseerd op het werk van de Franse fotograaf Jean-Vincent Simonet. Met zijn camera wist hij als het ware nieuwe bloemen te scheppen en kleurencombinaties te realiseren die voorheen onbekend leken. Er zijn diverse ontwerpen beschikbaar van body tot bh met bijpassend slipje.

Geniet van een spannend lingerie jaar 2021!

You may also like