De meest originele activiteiten voor in het weekend

door Kelly op 't Hoog
De meest originele activiteiten voor in het weekend

Ben je de restaurants, musea en winkelcentra zat? Dan wordt het tijd om je weekend eens met iets anders in te vullen. In Nederland bestaan er meer dan genoeg originele activiteiten waarmee je jezelf op een hele andere manier kunt vermaken. Zo creëer je een unieke ervaring en deel je op maandagmorgen de leukste verhalen met je collega’s. Op internet is veel te vinden, maar voor het gemak hebben we voor jou alvast wat ideetjes op een rijtje gezet.

Boerengolf

Boerengolf, is dat niet dat spelletje dat zo vaak wordt gespeeld bij suffe vrijgezellenfeestjes? Ja, dat klopt. Misschien niet de beste activiteit om je vrijgezellenbestaan mee af te sluiten, maar wel een hele leuke om je weekend mee in te vullen! Trommel een paar vriendinnen op en haal ze over om een paar uurtjes in de natuur door te brengen. In plaats van op de green sta je op het grasveld. De koeien of schapen zijn je publiek. Lachen gegarandeerd!

Ga op speurtocht

Een speurtocht voor volwassenen. Misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar toch een activiteit die garant staat voor hilariteit! Door het hele land zijn er verschillende organisaties die speurtochten uitzetten. Sommige in de stad, andere weer in de natuur. Zo ontdek je ook nog eens plekken die je voorheen niet kende. Samen met je vrienden ga je een paar uur op pad om een mysterie te ontrafelen. Veel speurtochten zijn ook nog eens inclusief eten en drinken.

Een culinair uitje

Je gaat misschien wel regelmatig met je vriendinnen een hapje eten. Een simpel, maar ontzettend gezellig tijdverdrijf. Hoe leuk zou het wel niet zijn om onder begeleiding een professionele keuken in te duiken en samen de lekkerste gerechten op tafel te toveren? Alle producten en recepten liggen in zo een kookstudio al voor jullie klaar. De chef leidt het geheel in goede banen. Na samen gezellig te hebben gekokkereld kunnen jullie daarna in een knusse omgeving genieten van ieders creatie. Eet smakelijk!

Trek je wandelschoenen aan

Hou je van beweging en vind je het heerlijk om in de natuur te zijn? Bijna elk weekend wordt er ergens in Nederland wel een wandeltocht georganiseerd. Als je lover of je vrienden er ook van houden, is het een leuk idee om dat eens samen te gaan doen. Maar wat let je om anders alleen te gaan? Wandeltochten hebben altijd een erg gezellig karakter en de deelnemers variëren vaak in leeftijd. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht op het Landelijk Wandelprogramma.

Poldersurvival

Actief aangelegd én zin om een dagje te lachen, gieren en brullen? Denk dan eens na over poldersurvival. Midden in een weiland zijn verschillende parcours uitgezet waar je je zonder kleerscheuren doorheen moet zien te slaan. Hilariteit is gegarandeerd. Bij veel onderdelen komt ook water kijken. Trek dus je oude kleren aan, zodat het niet erg is als je per ongeluk een nat pak haalt. Eten en drinken is vaak inclusief, dus na het sporten in de buitenlucht kun je meteen weer helemaal bijkomen.

You may also like