De perfecte jurk voor elk figuur

door Fashionlovers
De perfecte jurk voor elk figuur

Het vinden van een geschikte jurk die het figuur precies tot zijn recht laat komen, is voor veel vrouwen een pittige opgave. Misschien wordt dat grotendeels veroorzaakt doordat je altijd te streng bent voor jezelf; je vraagt je af of je buikvet niet te zichtbaar is, of dat je billen niet te plat lijken bijvoorbeeld. In een spijkerbroek en een blouse kun je veel door jezelf zo genoemde minpuntjes zo fijn verstoppen, een jurk lijkt ze soms juist uit te vergroten. Maar wees je ervan bewust dat er voor elk type figuur een perfecte jurk bestaat!

Het appelfiguur

Vrouwenlichamen kunnen in enkele categorieën worden verdeeld. Eén van de bekendste is het appelfiguur. Heb jij een ronde vorm en concentreert je gewicht zich rond je buik? Grote kans dat jij een ‘appel’ bent. Je hebt waarschijnlijk borsten van gemiddelde omvang. Om de aandacht van de buikzone af te leiden, kun je het beste kiezen voor een V-hals. Een jurk die bovendien aan de bovenkant nauw aansluit, benadrukt het slanke gedeelte van jouw lichaam. Als je vervolgens dan nog eens voor een jurkje met een A-lijn kiest, lijkt jouw buikje als sneeuw voor de zon te verdwijnen!

Het peerfiguur

Bij het peerfiguur ligt de ‘probleemzone’ lager. Je hebt volle billen en brede heupen. Meestal zijn je borsten ook wat groter. Hierdoor kan het lijken of je middel wat kort is. Net zoals bij het appelfiguur doet een jurkje met een A-lijn het voor jou goed. Door dit ontwerp maak je je billen en heupen iets minder zichtbaar. Met een jurk die wat langer van lengte is, leid je de aandacht af van de breedte van je heupen. Het liefst draag je unicolor jurken. Printjes en felle kleuren leggen de nadruk juist op wat jij als probleemgebied bestempelt.

Het rechte figuur

Dit lichaamstype wordt soms ook wel de baksteen of de wortel genoemd. Dat klinkt niet vleiend, maar het is een relatief makkelijk lichaamstype is om te kleden. Je hebt een slanke bouw. Smalle schouders en heupen en weinig taille. Wat jij dus wilt is juist het creëeren van vorm. Een gelaagde jurk is hierbij dé uitkomst. Een gelaagde jurk is een jurk die uit twee delen lijkt te bestaan, een bovenkant en een ‘rok’. Ook kun je meer volume ‘faken’ door te gaan voor een jurk die strak in de taille valt en naar beneden wat wijd uitloopt.

Het zandloperfiguur

Het zandloperfiguur wordt door veel vrouwen als het ideale figuur bestempeld. Je hebt volle borsten, een slanke taille en wat bredere heupen. Kortom, perfecte vrouwelijke vormen. Met een paar eenvoudige tips is het mogelijk om jouw figuur nóg beter uit te doen komen. Zo is een pencildress, een jurk die van boven tot onder nauw aansluit, absoluut geschikt voor jou. Ook zijn jurken die de taille accentueren een slimme keuze. En met een V-hals kom jij ook prima weg. Onthoud dat jurken de nadruk moeten leggen op het slankste gedeelte van je lichaam. Ga oversized jurken uit de weg!

You may also like