De producten van Jacob Cohen

door Kelly op 't Hoog

Onlangs heb ik kennis gemaakt met een merk spijkerbroek genaamd Jacob Cohen Jeans dat ik nog niet zo goed kende (ik heb geen idee waarom, want het bestaat al sinds 1985). Het merk is een echt Italiaans bedrijf, opgericht in de regio Veneto, in Italië door Tato Bardelle en gebruikt enkele van de hoogste kwaliteit Kurabo-denim, afkomstig uit Japan. Wat Jacob Cohen eigenlijk onderscheidt van andere merken is het feit dat ze een milieuvriendelijk productieproces hebben, iets wat ze heel serieus nemen bij het maken van hun jeans. Dit houdt ook in dat er geen chemicaliën worden gebruikt tijdens het verf- en wasproces van de spijkerbroek. Hoe cool is dat? In plaats daarvan wast het bedrijf de jeans met Griekse puimsteen om er zeker van te zijn dat ze goed blijven zitten en lang meegaan, waardoor ze hun prijskaartje waard zijn. De spijkerbroek van Jacob Cohen zit dan erg comfortabel. 

Na wat meer onderzoek naar het merk ben ik erachter gekomen dat wanneer je een Jacob Cohen Jeans koopt, ze komen met een exclusieve tracking code waarmee je eigenlijk alle informatie kunt vinden die je wilt weten. Dit omvat informatie over wie je spijkerbroek heeft gemaakt, de details en het hele productieproces. Ik denk dat dit een echt uniek idee is en ik vind het geweldig! Het is iets waar ik zeker in geïnteresseerd zou zijn om te weten te komen hoe je jeans in handen hebt gekregen! Wetende dat ze een leven en een verhaal hadden voordat ze in de schappen kwamen!

Zoals veel premium denim merken die een uniek was proces hebben, zoals bij de Griekse puimsteen, zul je geen twee paar Jacob Cohen Jeans identiek aan elkaar vinden. Dit betekent dat elk spijkerbroekje van hen volledig uniek is, wat je een voorsprong geeft op alle andere spijkerbroeken. Ik denk dat als je ook van rauwe denim houdt, want het idee dat de spijkerbroek beter wordt met het ouder worden en zich aan je lichaam vasthecht, dan zul je ook van deze spijkerbroek houden! Ik heb gehoord dat ze ontworpen zijn om beter en beter te worden hoe meer je ze draagt!

Niet alleen zijn de details uniek met de codering en de individuele wassingen, elk paar van hun jeans zijn voorzien van functies zoals zomen, handgeschreven verzorgingsinstructies, verzilverde knopen en ponyhuid merklabels. U krijgt zelfs een spoel extra garen in dezelfde kleur van de stiksels in uw hele spijkerbroek! Ze maken zowel mannen- als vrouwenspijkerbroeken, dus ik heb hieronder een paar stijlen voor je opgenomen om te bekijken, evenals een paar advertentiecampagnes en close-ups! Heb je al eerder gehoord van Jacob Cohen Jeans voor heren? Wat vind je ervan?

You may also like