De trends op het gebied van herenmode

door Kelly op 't Hoog
De trends op het gebied van herenmode

Wanneer je online gaat lezen over mode, dan kom je vaak al terecht op blogs of websites over vrouwenmode. Toch is een trend van de laatste tijd dat herenmode steeds populairder wordt. Mannen worden zich steeds meer bewust van wat ze dragen en wat voor uitwerking dit heeft op hun uitstraling. Binnen de herenmode zijn er ook nog een aantal verschuivingen gaande. Hierover lees je meer in deze blog.

Premium merken

We zien steeds meer mannen lopen in kleding van premium merken. Waar voorheen merken als Hugo Boss en Armani vooral als onderdeel van een business outfit gedragen werden, zien we ook in de casual outfits steeds meer premium merken. Dit zorgt ervoor dat het beeld van casual herenmode steeds meer bepaald wordt door merken als Stone Island, Tommy Hilfiger en Ralph Lauren.

Business casual

Doordat de sfeer op kantoren steeds informeler wordt, verschuift de doordeweekse outfit van veel mannen steeds meer richting business casual. Dit betekent niet meer strak in het pak, maar vaak een overhemd of polo op een spijkerbroek. Hieronder kan je klassieke veterschoenen dragen, maar als je toch nog iets informeler wil, dan kan je hier zelfs sneakers onder dragen. Bovendien kan je in de winter een overhemd eventueel combineren met een pullover voor de ultieme business casual outfit.

Accessoires

Bovendien worden er steeds meer accessoires gedragen door mannen. Natuurlijk blijft het horloge favoriet: dit is een functioneel accessoire, welke vaak bijzonder waardevast zijn. Een mooi horloge biedt ook een stijlvolle uitstraling. Daarnaast dragen mannen ook steeds meer andere sieraden en accessoires, zoals armbanden, ringen en kettingen. De stijl hiervan kan je afstemmen op de rest van je outfit, waardoor dit een mooi geheel wordt.

You may also like