De voor- en nadelen van houten jaloezieën

door Kelly op 't Hoog
De voor- en nadelen van houten jaloezieën

Eén van de eerste keuzes die u dient te maken wanneer u van plan bent om jaloezieën te kopen heeft betrekking tot het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd. Er wordt op de markt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen jaloezieën die zijn gemaakt van hout en aluminium. De houten jaloezieën zijn vrij populair omdat ze een lekker warme, knusse sfeer weten te realiseren. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat u niet alleen maar kunt rekenen op voordelen bij het aanschaffen van houten jaloezieën. Er zijn dan ook verschillende niet onbelangrijke nadelen waar u toch graag even bij stil zult willen blijven staan. Bent u ook benieuwd naar alle voor- en nadelen waar u op kunt rekenen bij houten jaloezieën? U ontdekt ze hier op deze pagina!

De voordelen van houten jaloezieën

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen welke zijn verbonden aan houten jaloezieën. Dit type van jaloezieën staan er om bekend niet alleen over visuele, maar ook over praktische voordelen te beschikken. In eerste instantie is het natuurlijk zo dat hout een natuurlijk, warm en knus materiaal is. Dit zorgt er voor dat ze in werkelijk elk interieur extra sfeer en gezelligheid kan brengen. Dit op zich is voor veel mensen dan ook meteen een uitstekende reden om de voorkeur te geven aan houten jaloezieën.

Bovenstaande is natuurlijk niet alles. Daarnaast is het zo dat houten jaloezieën bekend staan omwille van hun uitmuntende isolerende werking. Dit niet alleen op thermisch, maar ook op akoestisch vlak. Bovendien zorgen houten jaloezieën voor een perfecte regeling van het licht en de warmte in huis. Tot slot is het uiteraard ook zo dat jaloezieën die zijn gemaakt van hout voorzien kunnen worden van de meest uiteenlopende kleuren. Op deze manier sluiten ze pas echt perfect aan op de stijl die u met uw interieur wenst te realiseren.

Met welke nadelen dient u rekening te houden?

De bovenstaande voordelen waar u op kunt rekenen bij het kopen van houten jaloezieën zijn uiteraard stuk voor stuk zeer interessant. Dit gezegd zijnde is het echter ook zo dat er verschillende nadelen bestaan waar u eveneens rekening mee zult willen houden, namelijk:

  1. Houten jaloezieën zijn (aanzienlijk) duurder in vergelijking met aluminium jaloezieën;
  2. Houten jaloezieën zijn een stuk minder onderhoudsvriendelijk;

Op het ogenblik dat u slechts over een beperkt budget beschikt zorgt bovenstaande er voor dat het niet meer dan logisch is dat u de voorkeur zal willen geven aan aluminium exemplaren. Dat is echter niet alles. Wilt u er namelijk graag voor zorgen dat uw interieur zo onderhoudsvriendelijk is? Ook dan zullen de aluminium jaloezieën de logische keuze zijn.

Hoeveel kosten houten jaloezieën?

Bent u ook overtuigd van de interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van houten jaloezieën? Zou u echter graag nog een bepaald zicht willen hebben op de kostprijs welke is verbonden aan jaloezieën die zijn gemaakt van hout? Dat is natuurlijk geen probleem. Voor jaloezieën als deze kunt u veelal een keuze maken uit verschillende lamelbreedtes. Het gaat hierbij om een breedte van 25, 35, 50, 65, 68, 70 of 75 centimeter. Het laten maken van houten jaloezieën op maat is in principe reeds mogelijk vanaf gemiddeld 50 euro.

 

You may also like