De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek

door Kelly op 't Hoog
De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek

Eigenlijk kun je wel stellen dat iedereen vandaag de dag één of meerdere spijkerbroeken in zijn of haar kast heeft hangen. Waarschijnlijk is de spijkerbroek het meest tijdloze mode-item ooit. En zal dat ook wel zo blijven. Een spijkerbroek kun je gemakkelijk met veel verschillende dingen combineren. En zo kun je dus een stoere, nonchalante, schattige of casual-chic look creëeren. De zoektocht naar de perfecte spijkerbroek is voor velen van ons daarentegen wat minder makkelijk. Waar moet je bij de aanschaf op letten om de voor jou gemaakte broek te vinden?

Een perfecte broek is het zoeken waard

De betekenis van een perfecte jeans is voor iedereen natuurlijk weer anders. Het model van de voor jou ideale broek is namelijk afhankelijk van jouw eigen figuur. Het ene model zal jou daarom beter staan dan het andere. Ook verschilt de maat van spijkerbroeken nogal eens per merk. En dus zal je nooit zomaar een ‘passende’ broek uit de rekken kunnen trekken. Het vinden van de voor jou perfecte jeans kan een frustrerend en tijdrovend karwei zijn. Maar heb je hem dan eindelijk gevonden, dan realiseer je je dat hij het dubbel en dwars waard was.

Let op de taille- en heupzone

Wanneer je op zoek bent naar een spijkerbroek die jouw figuur recht doet, moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw broek in de taille en rond de heupen goed past. Goed passen houdt in dat de broek prima aansluit, zonder je een beknellend gevoel te geven. Je moet de knoop dus zonder moeite dicht kunnen krijgen. Dat geldt zeker als je voor een broek kiest die wat lateris, een heupmodel dus. Een dergelijke broek geeft je al gauw lelijke rolletjes. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Andere dingen om op te letten

Maar vergeet ook niet dat het gedeelte bij je knie ook netjes aan moet sluiten, zeker als je een stretchspijkerbroek past die later nog wat uitloopt. Ook de lengte van de broek en de wijdte van de pijpen zijn van belang. Bij welk soort schoenen wil je hem namelijk gaan dragen? In combinatie met sneaker draag je het liefst een spijkerbroek met nauwsluitende pijp, op of net boven de enkels. Terwijl het in het geval van pumps ook prima is als je broek wat wijder uitloopt.

Jouw figuur

En dan nog je figuur. Ben je slank en heb je smalle heupen? Dan kun je het beste kiezen voor een spijkerbroek met een hoge taille. Terwijl je bij brede heupen juist weer beter voor het tegenovergestelde kunt kiezen. Een heupbroek dus. Ben je wat klein van stuk? Ga dan voor een recht model, het liefst in een donkere kleur. Donkere kleuren laten jouw benen eenvoudig langer lijken. Wil je een spijkerbroek die jou optisch slanker laat lijken? Ga dan voor een zo neutraal mogelijke broek. Met neutraal bedoelen we niet teveel zakken, slijtplekken of andere bijzonderheden.

You may also like