De zomer in met verzorgde voeten

door Fashionlovers
De zomer in met verzorgde voeten

Nu de zomer is begonnen, steek je je voeten het liefst weer in jouw favoriete sandaaltjes of muiltjes. Eindelijk! Na maandenlang opgesloten te hebben gezeten mogen ook zij weer genieten van de warme zonnestralen. Maar daar moet je ze wel nog even klaar voor maken. Want bij die charmante sandaaltjes horen natuurlijk ook goed verzorgde voeten. Hoe jij je voeten en teennagels zomerklaar maakt én houdt, lees je in dit blog. Zodat jij dit seizoen tot in de puntjes verzorgd voelt en elke dag zelfverzekerd de deur uit gaat.

Verwen je voeten met een voetbadje

Een verfrissend voetbadje op zijn tijd doet je voeten ontzettend goed. Maak een badje klaar met lauwwarm water en doe daar een bruistablet of badzout in. Zorg ervoor dat de temperatuur maximaal veertig graden is. Ook kun je er voor kiezen om een lekkere badolie in het water te doen. En behalve dat een voetbadje goed is voor je voeten, is het ook nog eens heerlijk ontspannen! Een minuutje of tien is al meer dan genoeg. Daarna droog je je voeten goed af en ga je verder met de volgende stap: het eelt verwijderen.

Eelt verwijderen

Eelt op je voeten is natuurlijk geen aantrekkelijk gezicht. Helaas is eeltvorming onvermijdelijk en heeft bijna iedereen hier wel last van. Logisch, want je voeten hebben heel wat te verduren. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om eelt te verwijderen. Het beste moment om dat te doen, is vlak na een bad of douche. Eelt verwijderen is het makkelijkst met een eeltvijl. Hardnekkig eelt verwijder je met een puimsteen. Deze heeft namelijk een nog ruwere structuur. Als je de eelt na een paar keer hebt kunnen verwijderen, is het vervolgens alleen nog maar een kwestie van bijhouden.

Scrubs en crèmes

En dat bijhouden kost tijd, noch moeite. Met een scrub houd je je voeten glad en zacht. Let er wel op dat je een speciale voetenscrub gebruikt. De korreltjes van een gezichts- of lichaamsscrub zijn namelijk een stuk fijner en hebben op je voeten nauwelijks effect. Voetscrubs zijn een echte verwennerij en ze bestaan in allerlei verschillende geuren. Ook voetencremes helpen je om je huid zacht te houden. Droge en gebarsten voeten liggen in de zomer al gauw op de loer. Als je je voeten regelmatig insmeert ben je dit probleem in elk geval voor.

De finishing touch: je nagels

Je nagels schoonmaken doe je met een bokkenpootje. Knippen kun je het beste doen vlak na het nemen van een voetbadje of een gewone douche. Doordat je nagels dan zachter zijn, wordt dit karweitje een stuk makkelijker. Maar de echte puntjes op de i zetten doe je met nagellak in een hippe zomerkleur. Felle kleuren zijn dit jaar de absolute trend. En met deze voetverzorgingstips hoef jij er niet voor terug te deinzen om deze zomer met een felle kleur de aandacht naar je voeten te trekken! Trek je sandaaltjes maar uit de kast!

You may also like