Deze steden moeten jullie bezoeken tijdens een rondreis door Frankrijk

door Kelly op 't Hoog
Deze steden moeten jullie bezoeken tijdens een rondreis door Frankrijk

Wie een rondreis Frankrijk gaat maken denkt bij steden die beslist moeten worden bezocht natuurlijk meteen aan Parijs. De Lichtstad, de stad van de liefde, Parijs heeft vele bijnamen. En er is in de Franse hoofdstad natuurlijk ook heel veel te zien en te beleven. De Eiffeltoren is niet te missen, maar ook het Louvre met het wereldberoemde schilderij van Mona Lisa is een bezoek waard. De Arc de Triomphe, de belangrijkste straat van Parijs, de Champs Elysées met zijn chique winkels en de vele bijzondere wijken met hun karakteristieke gebouwen en winkelstraten. Alleen al in Parijs kun je tijdens een rondreis Frankrijk al meerdere dagen doorbrengen. Maar het land heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

Frankrijk heeft meer te bieden dan de hoofdstad

Als je een rondreis gaat maken in Frankrijk dan ontdek je dat dit mooie land veel meer heeft te bieden dan alleen de bruisende hoofdstad. Steden als Nice en Lyon in het warme zuiden van het land zijn hoogtepunten die je zeker niet mag missen. Maar ook in Bretagne vind je gezellige steden. Hier is het vaak wat minder warm dan in het midden en zuiden van Frankrijk. Als je niet zo heel dol bent op de tropische temperaturen dan is een rondreis door Bretagne zeker aan te raden. Van prachtige wijnvelden waar de heerlijkste wijn wordt gemaakt tot vriendelijke stadjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, alles kun je hier aantreffen.

Plan nu je rondreis door Frankrijk

Op Rondreizen.net vind je volop ideeën voor een rondreis door Frankrijk. Het voordeel van Frankrijk is dat het vrij dicht bij Nederland ligt. Je kunt er prima met de auto naartoe reizen. Maar nog comfortabeler is de trein. Vanuit Nederland rijdt meerdere keren per dag de Thalys naar Frankrijk. Vanaf het internationale treinstation Gare du Nord kun je je reis vervolgen naar alle uithoeken van het land. Frankrijk heeft een uitgebreid hogesnelheidsnet, je bent in een paar uur tijd op de plaats van bestemming.

Genieten aan de Franse Riviera

De echte zonaanbidders reizen natuurlijk door naar het zuiden van Frankrijk. Mooi weer gegarandeerd vanaf het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Aan de Franse Riviera kun je heerlijk genieten en het luieren aan het strand van de Middellandse Zee combineren met het bezoeken van gezellige steden in de omgeving. Wil je ook een andere kant van Frankrijk zien, trek dan richting de Pyreneeën of bezoek een mooie badplaats aan de Atlantische kust.

Steek over naar de eilanden Corsica en Sardinië

In de Middellandse Zee liggen de eilanden Corsica en Sardinië. Corsica hoort bij Frankrijk, Sardinië bij Italië. Als je tijdens je rondreis door Frankrijk even wat anders wilt dan het Franse vasteland dan is een uitstapje naar deze eilanden inplannen een heel goed idee. Vanaf de kust varen er dagelijks veerboten naar zowel Corsica als Sardinië. En wil je de jetset ontmoeten dan bezoek je natuurlijk het ministaatje Monaco waar tout modain Frankrijk en ver daarbuiten bijeen komt om hun rijkdom te laten zien. Bewonder de prachtige jachten in de haven en vergaap je aan de limousines en sportauto’s die af en aan rijden. Waag een gokje in het casino en wie weet win je wel een fortuin.

You may also like