Dit draag je in de zomer op kantoor

door Fashionlovers
Dit draag je in de zomer op kantoor

Het is een jaarlijks terugkerende uitdaging. De temperaturen stijgen en terwijl je op je werk professioneel over wilt komen, zou je je voeten toch het liefst in die comfortabele teenslippers steken. En dus sta je ’s ochtends keer op keer zuchtend voor de spiegel. Veel vrouwen vinden het lastig om kleding te dragen die summer proof en tegelijkertijd office proof is. Wat kun je wel naar kantoor aantrekken en wat is absoluut taboe op de werkvloer? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje die jou misschien op weg helpen.

Laat je slippers thuis

Om meteen maar terug te komen op die teenslippers: hoe leuk en comfortabel ze ook zijn, die kunnen dus echt niet. Teenslippers zijn té casual en bewaar je dus liever voor het strand of in de achtertuin. Platte sandaaltjes zijn al een stuk netter, alhoewel deze op een kantoor waar een formele sfeer hangt alsnog iets te casual kunnen zijn. Heerst er op jouw werk een lossere sfeer, dan zijn ze misschien wel een goede optie. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak, kies dan voor een pump (eventueel met een peeptoe) of een slingback.

Vertrouw op jumpsuits en witte blouses

Items die ons keer op keer uit de brand lijken te helpen, zijn de witte blouse en de jumpsuit. Alhoewel de jumpsuit pas de afgelopen jaren weer in beeld is gekomen, is de witte blouse een echte klassieker. Je combineert hem eenvoudig met allerlei outfits en hij geeft je een frisse én zakelijke uitstraling. Houd wel rekening met het soort stof van de blouse. Transparante stoffen zijn er echt niet voor bedoeld om naar kantoor te dragen. Het laatste wat je wilt is dat je collega’s (of erger nog, je leidinggevende) je lingerie kunnen zien.

De culotte en de midi-rok

De culotte en de (wijde) midi-rok zijn allebei geschikte alternatieven voor het korte rokje. Rokjes en jurken die je naar kantoor draagt, hebben idealiter een lengte tot net boven of onder de knie. Ben jij iemand die deze lengte niet graag draagt? Dan kun je nu toch op een trendy manier voldoen aan de dresscode op kantoor. Een culotte is een broek die aansluit op je taille en heupen, maar vervolgens wijd uitloopt. Een egaal zwarte of witte variant is ideaal voor op kantoor. Een culotte of midi-rok combineer je met een schoen met hak.

Tops

Qua tops kun je veel verschillende kanten op. In de meeste gevallen heeft een top met mouwtjes de voorkeur boven een mouwloze variant. Kies je toch voor de laatste, neem dan een vestje of jasje mee naar kantoor. Deze kun je dan aantrekken wanneer je bijvoorbeeld een vergadering hebt. Laat in de zomer liever ook je decolleté achterwege. Omdat je je in het algemeen al iets ‘bloter’ kleedt, is een decolleté dan teveel van het goede. Een mouwloze col kun je in de zomer ook op veel manieren combineren: met een midi-rok, culotte of andere (wijd uitlopende) pantalon.

You may also like