Dit is waarom een bamboe t-shirt een must-have is voor stijlvolle mannen

door Kelly op 't Hoog

Natuurlijk wil jij graag stijlvol gekleed op stap, maar dan moet je wel de juiste garderobe hebben. Een bamboe t-shirt mag daar beslist niet aan ontbreken. Deze herenshirts zijn mooi, maar ook heel praktisch. Lees hier waarom een bamboe t-shirt een absolute must-have is voor stijlvolle mannen van dit moment.

Bamboe shirts vallen soepel

Kleding moet goed passen en bij bamboe shirts zit dat zeker wel goed. Dit materiaal valt namelijk heel soepel, waardoor de pasvorm altijd optimaal is. Dat ziet er strak uit en bovendien is dat ook erg comfortabel in het dragen.

Deze stof is ademend en absorberend

Reken er maar op dat het afgelopen is met overmatig zweten als jij bamboe kleding draagt. Deze stof is namelijk ademend en absorbeert je lichaamsvocht op de juiste manier. Zo draag jij minder snel onfrisse luchtjes met je mee en kun je je veel vrijer bewegen. Bamboe bevat namelijk antibacteriële stoffen, waardoor zweetgeur voorkomen wordt.

Hypoallergene stof

Bamboe is hypoallergeen. Dat wil zeggen dat deze kleding perfect is voor mensen die snel een allergische reactie vertonen. Heb jij vaak last van bepaalde stoffen, zoals wol of zelfs katoen? Dan is het verstandig om eens voor bamboe te kiezen. Deze hypoallergene stof zal wellicht als een ware verademing aanvoelen.

Een uitstekende UV-bescherming

Wist je dat katoen zo’n 80% van de schadelijke uv-straling tegenhoudt? Dat is echter nog niets vergeleken met bamboe. Deze stof houdt namelijk maar liefst zo’n 98 tot 99% van de uv-straling tegen. Het vormt dan ook een uitstekende bescherming voor jouw huid. Vooral in de warmere maanden is dit belangrijk, maar vergis je niet: ook in de frissere seizoenen heb je te maken met uv-straling.

Bamboe is gemakkelijk te wassen en kreukt niet

Elke stijlvolle man zal blij worden van dat nieuws. Bamboe gaat gewoon op 30 graden in de wasmachine en droogt razendsnel. Bovendien kreukt deze stof niet, waardoor je de strijkbout wel buiten de deur kunt zetten. Ideaal, toch?

Verkoelend in de zomer, verwarmend in de winter

Bamboe is zo’n stofje dat thermoregulerend wordt genoemd. Dat houdt in dat het op warme dagen koel aanvoelt, terwijl het op koude dagen juist ervoor zorgt dat jouw lichaamswarmte wordt vastgehouden. Het is om deze reden dat dit soort kleding ook wel aircokleding wordt genoemd. Bamboe shirts zijn dan ook de perfecte kleding voor alle seizoenen.

Bamboe is duurzaam

Bij een stijlvolle man past ook een bewuste levensstijl. Daarom mag je er ook best aan denken dat jouw kleding duurzaam is. Bamboe is zeer duurzaam en daardoor altijd een verantwoorde keuze. Bamboe groeit al met alleen zonlicht en regenwater en bovendien worden er geen pesticiden of chemische meststoffen gebruikt bij de groei. Met deze kledingkeuze laat jij dus zien dat je een levensgenieter bent, maar ook dat je bewust bezig bent!

You may also like