Dit zijn de jeans trends voor de zomer van 2022

door Kelly op 't Hoog
Dit zijn de jeans trends voor de zomer van 2022

Lang of kort, skinny of loose, blauw of zwart: jeans zijn tijdloos en een onmisbaar item in jouw kledingkast. Gelukkig is er veel variatie en komt er ieder jaar weer een nieuwe jeans-trend naar boven. Ben je benieuwd wat de jeans trends voor de zomer van 2022 worden? Wij zochten het voor je uit!

1. Lekker comfy: jeans met wijde pijpen zijn in

De mom-jeans, boyfriend jeans, skaterbroek, flared pants en straight-fit zijn totaal verschillende modellen jeans maar hebben één ding gemeen: wijde pijpen! Deze trend uit 2021 wordt meegenomen naar het nieuwe jaar. We zitten nog altijd opgescheept met de coronacrisis en zijn hierdoor vaker thuis dan we gewend zijn. Volgens de modewereld is hierdoor de behoefte naar comfort nog altijd groot. Welke broek je ook draagt; als hij wijde pijpen heeft zit je in 2022 gebakken. Ben je er niet zeker van welke jeans het beste past bij jouw lichaamsbouw? Deze tips helpen jou bij het vinden van de perfecte spijkerbroek!

2. Een echte zomertrend: jeans bovenkleding

Een trend die echt bij de zomer past en die je deze zomer dan ook veel gaat zien is jeans bovenkleding. De luchtige jeans blouse voor heren is tijdloos en mag altijd. Dit jaar zien we de jeans bodywarmer als nieuwkomer. Deze wordt gedragen door zowel mannen als vrouwen en kan worden gecombineerd met een blouse of T-shirt. Ook het dragen van ‘jeans op jeans’ is dit jaar helemaal hip. Een jeansbroek met daarop een jeans blouse en jeans bodywarmer is helemaal zomer 2022!

3. Lichte zomer v.s. donkere winter

Volgens de modewereld wordt 2022 een jaar van contrasten en dat zien we terug in de jeans trends. Deze zomer wordt de lichte denim jeans een item om niet te missen. Deze zal vooral door vrouwen worden omarmd. In het najaar, daarentegen, stappen we volgens modekenners rigoureus over op jeans met een donkere wassing. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een tweekleurige jeans! Ook deze trend gaan we in 2022 zeker tegenkomen.

4. Jeans zonder opvallende merknaam

Een trend die door designers minder zal worden omarmd maar wel actueel is in 2022 is het dragen van jeans zonder opvallende merknaam. Dure, nieuwe jeans geven allang niet meer de status van voorheen. De kunst is om op te vallen in eenvoud. Wie dat leuk vindt, mag hiervoor natuurlijk tweedehands winkels afstruinen maar dit hoeft niet! Ook voor wie liever een nieuwe jeans draagt is voldoende te vinden, bijvoorbeeld deze Brams Paris Jeans die helemaal past binnen de trends van deze zomer!

We hopen je zo genoeg jeans inspiratie te hebben gegeven. Welke jeans ga jij dragen aankomende zomer?

You may also like