Dit zijn de meest waanzinnige schoenentrends van dit moment!

door Kelly op 't Hoog
Dit zijn de meest waanzinnige schoenentrends van dit moment!

Shoes are a girl’s best friend. Altijd goed dus om wat van de meest fashionable items in je kast te hebben staan. Maar wat zijn de nieuwste en meest spetterende schoenentrends van dit moment? We namen even een kijkje voor je op de catwalks van Milaan en Parijs. De conclusie is: het kan niet gek en kleurrijk genoeg in 2019. Van bijzondere prints, accessoires tot colour blocking en metallic look. We zetten de leukste trends even voor je op een rij. Zo kun je kijken welke bij jou past en op zoek gaan naar wat kekke nieuwe schoenen voor deze zomer! 

Veren en sculptuurhakkenVeren en sculptuurhakken

Heb je lef en houd je van uitgesproken designs? Dan is de veren- of sculptuurhakken trend wat voor jou. Veren worden op allerlei verschillende manieren toegevoegd als uitgesproken statement accessoire op damesschoenen. De sculptuurhakken vind je ook in de meest artistieke en unieke vormen. We kenden ze al van hout, maar ze zijn er nu ook in andere materialen. En naast de veren en sculptuurhakken zien we ook handbeschilderde schoenen als fashion item. Ideaal voor een statement look. 

Felle kleurenFelle kleuren

Felle kleuren domineren het modebeeld op de catwalks voor 2019. En het liefste combineren we daarbij een paar felle kleuren tot een fraai contrast. Zo zien we kobaltblauw met feloranje, rood met grasgroen en knalgeel met fuchsiaroze. Hoe feller hoe beter, zo lijkt de trend.  En ook met schoenen in een uitgesproken kleur kun je natuurlijk een leuke statement maken. En yess dames: ook mega hoge hakken zijn ook weer in (voor wie er op kan lopen…). Bij Sacha hebben ze ze in allerlei kleuren en hoogtes in de zomercollectie. 

Houten zolen en visnet motieven

Nog zo’n trend die nog even blijft: de kurken en houten zolen. Vaak als plateauzool, maar we zien ze ook als subtiele, lage hak voor een fraai accent. Bij Sonia Rykiel zien we allerlei visnet patronen en gevlochten structuren in de schoenen. Zeer leuk als detail bij de trendy, strappy sandalen. En ook een leuke opvolger van de Romeinse sandalen.

Metallic look

De metallic trend zien we al een aantal jaar in woondesign in de vorm van goudkleurige keukens, accentmuren met metallic verf en koperen woonaccessoires. Deze trend is nu ook overgeslagen naar de schoenen. En met een paar gouden of koperen metallic look sandalen, zijn alle ogen zeker op jou gericht deze zomer.

Je kunt ook kiezen voor de andere trend: de transparante schoen. Jawel, dit zijn schoenen die volledig of deels gemaakt zijn van transparant kunststof materiaal. Wel eerst even langs de pedicure voor summerproof voeten dus!

 

 

 

 

Natural strappy sandals

https://pixabay.com/nl/photos/hakken-hoge-hakken-hoge-hak-schoenen-3243467/

De strappy sandals à la Carrie Bradshaw blijven nog even actueel. Dit jaar zien we ze veel in warme aardetinten en zachte neutralen. Zeer fraai in combinatie met zongebruinde benen natuurlijk. Ook dit is een belangrijke trend in 2019: de aarde- en bruintinten in natural look met roomkleurige lange kanten jurken en houten sieraden. We love it!

You may also like