Drie dingen waar je aan moet denken bij het aanschaffen van werkkleding

door Kelly op 't Hoog

Werkkleding is belangrijk op veel verschillende werkplekken. Het biedt bescherming en daarmee dus veiligheid. In bijvoorbeeld de bouw is het belangrijk, maar ook wanneer je werkt onder lage temperaturen of met gevaarlijke machines. Werkkleding is vaak echter aan de dure kant en voor je werk is het belangrijk dat de kleding jou goed beschermt. Lees hier drie dingen waar je aan moet denken, zodat je het meeste uit je werkkleding kan halen.

Zorg dat de maat klopt

De grootte van de werkkleding is erg van belang. Werkkleding hoort precies de goede maat te zijn. Natuurlijk hoort het niet te strak te zitten, maar wanneer de werkkleding te groot is en dus los om het lichaam valt is dit gevaarlijk. De overbodige stof kan bijvoorbeeld ergens aan blijven hangen of haken. Mocht je ver van de grond af zijn of aan het werk zijn met gevaarlijke apparatuur, wil je natuurlijk niet struikelen. Dat kan leiden tot ernstige gevolgen. Dit zijn natuurlijk alleen maar voorbeelden, er kan genoeg misgaan. Zorg er dus ten alle tijden dat jouw werkkleding de juiste maat heeft.

Pas het aan op jouw omstandigheden

Het kan zijn dat je bij de eerste de beste Snickers werkbroek denkt ‘prima’ en hem in huis haalt. Werkkleding is echter bestemd voor diverse omstandigheden. Niet elk stuk werkkleding is op alle soorten omstandigheden afgestemd. Let er dus goed op waar de werkkleding die jij koopt voor bedoeld is.

Kosten zijn vaak volledig aftrekbaar

Werkkleding is vaak redelijk duur, en koop je vaak alleen omdat het moet voor werk. Je wil dan graag dat je die kosten terugkrijgt. Je krijgt de werkkleding dan ook volledig vergoed wanneer de kleding uitsluitend voor werk bedoeld is (en dus niet in vrije tijd gedragen kan worden, denk bijvoorbeeld aan overals of high visibility kleding). Je kan bijvoorbeeld je Redbrick werkschoenen wel dragen in je vrije tijd, maar dit is niet gebruikelijk. Dit is ook van toepassing als je simpele werkkleding hebt als een polo of sweater, waar een logo op staat die groter is dan 70 vierkante centimeter. Logischerwijs gaat het daar om het logo van het bedrijf waar je werkt.

You may also like