Duik in de kledingkast van je vriend (of man)

door Fashionlovers
Duik in de kledingkast van je vriend (of man)

Wie is er nou niet ooit eens in de kast van haar partner gedoken, op zoek naar een item om even lekker in te relaxen? Mannen zuchten er nogal eens over wanneer hun overhemd tijdelijk is omgedoopt tot zondagochtend-pyjama. Maar eigenlijk zou jouw vent het als een compliment moeten zien dat jij je zo graag in zijn al dan niet favoriete items hult. Zeker als manlief van huis is, trek je zijn kleding aan om zijn geur even dicht bij je te hebben. Dus heren, wat is er nou mooier dan dat?

Maak van zijn overhemd jouw jurkje

Maar, toegegeven, de geur van manlief is niet het enige wat ons ertoe doet besluiten om in zijn kast te spitten. Ook jij bent vast al tot de conclusie gekomen dat zijn kleding nou eenmaal veel lekkerder zit. Van al die strakke en getailleerde kleding zou je soms het liefst afscheid willen nemen. En dus trek je zijn (grootste) witte overhemd uit de kast. Je rolt de mouwen tot driekwart of halve armlengte op. Wat taille creëer je door een dun riempje te dragen. Draag je ‘jurkje’ het liefst met blote benen.

Boyfriend jeans

Oké, tegenwoordig kun je ze bij bijna elke internationale modeketen kopen: de boyfriend jeans. Deze jeans zit strak rond je heupen, maar valt vanwege zijn rechte pijpen aan de onderkant breder uit. Jij als vrouw creëert met het dragen van deze spijkerbroek een sexy én nonchalante look tegelijk. Maar waarom zou je er een kopen als je die van manlief kunt lenen? Voorwaarde is natuurlijk wel dat jullie geen extreem groot verschil in lichaamsbouw moeten hebben. Als jij erg slank bent, en je vriend of man wat steviger, dan zal zijn jeans te los om je lijf zitten.

Rustig aan met accessoires en make-up

Voor zowel het lenen van een overhemd als jeans, geldt de belangrijke regel dat je de rest van je styling simpel houdt. De jeans combineer je bijvoorbeeld met een nauwsluitend T-shirt. Of met een wat sexier top, om juist het contrast te benadrukken. Daarna rol je de pijpen van je broek op en trek je je favoriete sneakers aan. Doe niet te gek met tassen of sieraden. Dat past niet bij de boyfriend styling en leidt dus helemaal de aandacht af van jouw intentie. De intentie om vrouwelijk én nonchalant voor de dag te komen.

Wonderen voor je gezondheid

Niet alleen is het leuk om wat kleding van je vriend aan te trekken, het is ook nog eens bewezen dat het goed is voor je gezondheid. Huh? Ja, je leest het echt goed. Een groep onderzoekers van de Universiteit van British Colombia heeft hier gek genoeg onderzoek naar gedaan. En wat blijkt? De geur die aan zijn kleding hangt, ‘zijn’ geur dus, verlaagt in jouw lichaam de cortisolwaarde. Cortisol staat bekend als het stresshormoon en heeft, op lange termijn, een negatieve invloed op bijvoorbeeld je immuunsysteem en je spijsvertering. Inleveren dus dat fijne overhemd, meneer!

You may also like