Een Oud & Nieuw feest organiseren?

door Kelly op 't Hoog
Drie tips voor het organiseren van een Oud & Nieuw feest

Oud & nieuw komt er weer aan en je kunt ervoor kiezen om naar een duur feest te gaan, maar het is eigenlijk veel leuker om thuis een leuk feest te geven met al je vrienden en vriendinnen. Goedkoper, gezelliger én lekker dichtbij huis. Tips nodig voor het organiseren van een tof Oud & Nieuw feest? Lees dan snel verder!

Tip 1: Zorg voor voldoende bubbels en andere drank

Een klassiek drankje tijdens het aftelmoment is een glas champagne of andere wijn met bubbels. Sla dus voldoende in, zodat iedereen met een glas in zijn handen kan staan. Als je weet dat er mensen komen die geen alcohol drinken kun je hen ook nepchampagne aanbieden. Ziet er hetzelfde uit en is dus net zo feestelijk! De meeste mensen zullen echter niet de hele avond lang (nep)champagne willen drinken, dus zorg ook voor voldoende andere soorten dranken. Als je echter geen zin hebt in een hoge rekening en het feestje is met gewoon vrienden, kun je ook iedereen vragen om een fles drank mee te nemen. Zorg daarnaast voor wat bier, fris en wijn. Het is ook leuk om een soort ‘cocktailbar’ te maken waar mensen hun eigen cocktails kunnen samenstellen.

Tip 2: Creëer ruimte

Helaas heeft niet iedereen het geluk van een enorme woonkamer waar alle genodigden inpassen. En hartje winter denk je er niet meteen aan om je tuin te gebruiken als extra ruimte. Maar eigenlijk is een tuin heel handig, want dat het buiten is betekent niet meteen dat het koud is. Als je een partytent in de tuin plaatst met wat heaters heb je in één klap een stuk meer ruimte! Veel goedkopere partytenten zijn echter niet geschikt om een heater onder te plaatsen, daarom kun je het beste een partytent huren. Dan kun je de tent na afloop gewoon weer terugbrengen en hoef je ook niet veel geld uit te geven. Je kunt de tent leuk aankleden met lichtjes en wat stoelen, zodat het ook een aantrekkelijke ruimte is om even te gaan zitten.

Tip 3: Serveer lekker veel eten

Als je feestje de hele avond doorgaat moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je gasten niet hongerig worden. Oliebollen en appelflappen zijn onmisbaar en heel lekker, maar je wordt er natuurlijk vooral misselijk van. Zorg er dus voor dat je ook andere lekkere hapjes in huis haalt. Dit hoeft echt niet moeilijk en uitgebreid, in veel supermarkten kun je ook gewoon kant-en-klare hapjes halen. Eventueel kun je ook je gasten vragen wat lekkers mee te nemen, maar bij een echt chique feest past dat natuurlijk niet echt.

You may also like