Fashionable kamperen, hoe werkt dat?

door Kelly op 't Hoog
Fashionable kamperen, hoe werkt dat

Kamperen is vandaag de dag populairder dan ooit! Het geitenwollensokken image van deze vorm van vakantievieren is achterhaald en tegenwoordig zie je veel verschillende soorten mensen op de camping. Van ouderen, tot gezinnen, tot jongvolwassenen, kamperen is leuk voor iedereen. Ook is kamperen tegenwoordig meer dan slapen in een tentje. Er is namelijk een nieuwe stroming binnen het kamperen: glamping. Dit is fashionable kamperen terwijl je voorzien bent van alle gemakken zoals je die thuis gewend bent. Klinkt goed, toch? Maar hoe werkt het precies?

Wat is Glamping?

Glamping is een samenvoeging van de woorden ‘Glamorous’ en ‘Camping’. Glamping is dus een vorm van kamperen waar luxe centraal staat. Je zult overnachten in een luxe accommodatie waarbij je van alle gemakken voorzien bent. Denk aan een en-suite slaapkamer, een vaatwasser, verwarming en comfortabel meubilair. Nooit meer op een harde tuinstoel in een krappe voortent en ook het naar de wc lopen met een toiletrol onder je armen komt niet voor op een Glamping.

Waar kun je Glampen?

Allereerst moet je natuurlijk opzoek naar een plek om te Glampen. Hiervoor hoef je echt niet ver te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glamping in Nederland, een glamping in Duitsland, of bijvoorbeeld een Glamping in België. Zijn er verschillende soorten Glampings? Jazeker! Zo heb je Glampings waar je kunt slapen in een Safaritent, in een boomhut, in een Tiny house, of zelfs in een luxe lodge! Deze Glampings hebben echter één ding gemeen: alles draait om luxe!

Wat moet je wel inpakken?

Er zijn dus veel dingen die je niet hoeft mee te nemen. Zo hoef je niet zelf te klooien met een tent, zijn veel Glampingplekken ook voorzien van een keuken(tje) en worden ook de handdoeken verzorgd. Welke dingen moet je dan wel meenemen? Hieronder een beknopt lijstje:

– Persoonlijke verzorging: Tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel, huid crème, etc.

– Documenten: Paspoort/ID kaart, rijbewijs, verzekeringskaart, boekingsbevestiging

– Overige spullen: Opladers, wereldstekker, zaklantaarn, spelletjes, notitieblok

Fijne vakantie!

Glamping is dus net zo gezellig als kamperen, maar dan een stuk eenvoudiger. Er zijn veel leuke vakantiebestemmingen waar je kunt Glampen.  Fashionable kamperen is voor iedereen!

You may also like