Fashioninspratie op doen? Dit zijn de populairste modesteden van Europa!

door Fashionlovers
Fashioninspratie op doen Dit zijn de populairste modesteden van Europa!

Als echte fashionista wil je tijdens je vakantie natuurlijk meer dan alleen zon, zee en strand. De vakantie is een ideale mogelijkheid om weer wat nieuwe mode-inspiratie op te doen en natuurlijk uitgebreid te gaan shoppen in een nieuwe omgeving! Europa telt tal van leuke modesteden waar jij je dagenlang kunt uitleven in de meest bijzondere boetieks en modehuizen. Dit zijn de meest populaire modesteden van Europa die jij als fashionvictim absoluut eens bezocht moet hebben.

Parijs, Frankrijk

Uiteraard staat de hoofdstad van Frankrijk tevens bekend als de modehoofdstad van Europa. De stad is bekend geworden op modegebied dankzij designers als Coco Chanel, Yves Saint Laurent en Louis Vuitton. Hier vind je winkels van de meest exclusieve ontwerpers. Je kunt er je modehart ophalen in de ‘gouden driehoek’, hier zijn de meest luxueuze winkels gevestigd. Ook met een kleiner budget kun je in Parijs heerlijk shoppen, bijvoorbeeld in Rue de Rivoli, Quartier Beaubourg en Les Halles.

Milaan, Italië

Een andere stad die natuurlijk niet mag ontbreken als modestad is Milaan. Dit is dé modehoofdstad van Italië en thuisbasis van talloze beroemde ontwerpers. De meest exclusieve shoplocatie in Milaan is de Galleria Vittorio Emanuele II. Dit is een indrukwekkende winkelpassage die stamt uit de negentiende eeuw. In deze prachtige passage vind je winkels van luxemerken als Gucci, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana en Versace. Breng je een bezoekje aan Milaan? Reis dan rond in Italië om nog meer van ‘La Bella Vita’ te kunnen genieten.

Barcelona, Spanje

Barcelona staat op een mooie zevende plek in de wereldwijde top 10 van modesteden. Dit plekje heeft de stad te danken aan Spaanse ontwerpers als Armand Basi en Paco Rabanne die hier hun hoofdkantoor gevestigd hebben. Hoewel de Fashion week in Barcelona minder bekend is dan die van Parijs en Milaan, worden er in Barcelona toch jaarlijks flink wat grote mode-evenementen georganiseerd, zoals de 080 Barcelona Fashion Week en The Brandery. Naast lekker shoppen kun je in Barcelona genieten van zon, zee en strand en kun je er geweldig eten.

Berlijn, Duitsland

Ook de Duitse hoofdstad Berlijn verdient een plekje in de lijst met populairste modesteden van Europa. Deze hippe, industriële stad is de thuisbasis van grote modeontwerpers als Hugo Boss en Karl Lagerfeld. Ook wordt hier twee keer per jaar de Berlin Fashion Week georganiseerd, die wereldwijd steeds meer bekendheid verwerft. In het centrum van de stad vind je boetieks van grote namen, in opkomende wijken als Neukölln en Prenzlauer Berg springen de ateliers van jonge talentvolle ontwerpers als paddenstoelen uit de grond. Berlijn is zeker een stad die zich de komende jaren nog flink zal ontwikkelen op modegebied.

You may also like