Geef je saaie bloempotten een make-over

door Kelly op 't Hoog
Geef je saaie bloempotten een make-over

Hoe leuk is het om af en toe op een verloren zaterdagmiddag lekker creatief bezig te zijn? En al helemaal als die creativiteit leidt tot leuke nieuwe items voor in je huis. Een voorbeeld daarvan is het pimpen van bloempotten. Heb jij nog ergens een paar van die saaie terracotta bloempotten staan? Haal die dan snel tevoorschijn en geef ze binnen de kortste keren een flinke make-over! Zo heb je ook nog eens een unieke decoratie in huis, die nergens anders te vinden is!

Goudspray

Goud geeft een lekker hip en shiny effect. Is dat waar je naar op zoek bent? Haal dan een goudspray in huis. Met verf kan het natuurlijk ook, maar spray is sneller. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is plakband. Je trekt wat stroken plakband willekeurig over de bloempot heen. Dit worden de stroken die in terracottakleur blijven. De rest van de pot bespuit je met de goudverf. Laat het even opdrogen en trek het plakband ervan af. En je zult zien wat voor een leuk effect deze simpele handeling heeft!

Beplak je bloempot met kranten

Een van de goedkoopste manieren om je oude bloempotten een nieuw uiterlijk te geven, is door het gebruik van kranten. Hoe ga je te werk? Je knipt eenvoudigweg verschillende krantenartikelen uit (het liefst redelijk kleine artikelen, anders verdwijnt het effect) en smeert deze in met lijm. Je plakt ze willekeurig op de bloempot. Plak ze wat schots en scheef over elkaar voor een speels effect. De pot moet daarna minstens een half uur drogen voor je hem gaat gebruiken.

Leuke figuurtjes

Ook kun je natuurlijk leuke figuurtjes op je bloempot maken. Daarvoor maak je zelf sjablonen. En dat betekent niets meer dan wat leuke figuurtjes uit papier knippen. Daarna houd je het papier strak tegen de bloempot aan en verf of spray je het figuur. Dit is ook heel leuk om met kinderen te doen. Je zou dan ook nog met zwarte stift gezichtjes kunnen tekenen. Of een naam in papier kunnen uitknippen en deze op de bloempot sprayen. Zo wordt het helemaal een persoonlijk item!

De ‘oude look’

Simpele terracottapotjes kun je meer karakter geven door ze te schilderen en vervolgens te schuren. Je kiest eenvoudigweg een kleur die je mooi bij je interieur of bij je tuin vindt passen en schildert het potje. Nadat je die goed op hebt laten drogen ga je er met het schuurpapier overheen. Doe dat vooral willekeurig zodat het geen gekunsteld, maar verweerd effect krijgt. Echt een voorbeeld van minimale inspanning, maximale resultaten! De potjes zijn leuk voor buiten maar zullen ook op je vensterbank niet misstaan!

Maak zelf je bloempot…… van wasknijpers!

Wil je het echt bont maken? Dan maak je je eigen bloempot met niets minder dan wasknijpers! Houd je van een beetje kleur in huis? Dan kies je voor de felgekleurde exemplaren. Of je schildert houten wasknijpers eerst in jouw favoriete kleuren. Het enige wat je verder nodig hebt is een leeg blikje, bijvoorbeeld een tonijnblikje, en lijm. Op de buitenkant van het blikje smeer je lijm en daar plak je de wasknijpers op.

You may also like