Gehoorapparaten en je oren, ontdek de gratis gehoortest

door Kelly op 't Hoog

Gehoorschade is een probleem waar jammer genoeg veel mensen mee te maken. Diverse extreem harde geluiden met regelmaat aanhoren is iets dat onder andere kan leiden tot gehoorschade.

Wanneer je het hebt over gehoorschade kun je het hebben over een lichte schade, maar ook over extreme schade waarbij je nog erg weinig kunt horen. Iets dat dan ook relatief vaak voorkomt is dat men gehoorschade heeft, maar dit zelf nog niet weet. Daarom kan het slim zijn om als je een klein vermoeden hebt de gratis gehoortest te ontdekken.

De gratis gehoortest doen

De gratis gehoortest zorgt dat je erg simpel vanuit huis een test kunt doen en erachter kunt komen hoe het zit met je eigen gehoor. Zo kom je er bijvoorbeeld achter of er sprake is van gehoorschade en zo ja hoeveel gehoorschade.

De test kun je online doen en deze is volledig gratis. Je krijgt vragen die je moet beantwoorden terwijl je bepaalde geluiden hoort. Uit deze geluiden probeer je voor jezelf te concluderen wat het antwoord zal zijn. Uit alle antwoorden die je uiteindelijk hebt gegeven zal een uitslag naar voren komen waaruit je kunt zien of je echt gehoorschade hebt en hoeveel gehoorschade je eventueel hebt opgelopen.

De volgende stap: een gehoorapparaat

Indien er uit de online test blijkt dat je gehoorschade hebt is in de meeste gevallen een gehoorapparaat de volgende stap. Je kunt een gehoorapparaat krijgen om alsnog goed te horen ondanks de beperking die je hebt.

Er moet bij het kopen van het apparaat echter wel worden gekeken welke variant je nodig hebt en hoe sterk deze bijvoorbeeld moet zijn. Er zijn veel verschillende varianten van gehoorapparaten en ze hebben hun eigen voordelen en nadelen en uiteraard verschillen ook de prijzen van de diverse varianten. Het is een aanrader om als je er bent achter gekomen dat je gehoorschade hebt naar een audicien te stappen.

Aan hem kun je de online behaalde resultaten laten zien en je zult verder geholpen worden. De audicien zal bijvoorbeeld kijken hoeveel gehoorschade je daadwerkelijk hebt om vervolgens hierop te baseren welk apparaat het best voor je is. Je kunt vervolgens zelf kijken of je ook echt wilt overgaan tot de aankoop van dat apparaat. Uiteraard ben je niets verplicht.

Wel is een hoorapparaat de beste manier om indien je een gehoorbeperking hebt alsnog relatief goed te kunnen horen en geen last te hebben van de opgelopen gehoorschade.

You may also like