Handige tips voor het kopen van kinderkleding

door Kelly op 't Hoog
Handige tips voor het kopen van kinderkleding

Kleding kopen voor je kindje is natuurlijk een leuke bezigheid. Het maakt je zoon of dochter gelukkig, je zorgt voor quality time én het is natuurlijk gewoon leuk om te shoppen voor een nieuwe garderobe. Soms kan het echter best lastig zijn om geschikte kinderkleding te vinden. Het aanbod is enorm en de kans is groot dat jouw smaak niet helemaal overeenkomt met die van je zoon of dochter. Ervaar jij dit ook? In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen bij het shoppen van kinderkleding!

Bron: Kixx-online.nl

Begin met inventariseren

Je kunt af en toe best wat leuks voor je kind kopen zonder dat dit per se nodig is, maar als je een beetje bewust met je geld om wil gaan is het vooral belangrijk om goed te inventariseren en pas wat te kopen als het nodig is. Bijvoorbeeld omdat je zoon of dochter te groot is geworden en bepaalde kleding niet meer past (ze groeien tenslotte als kool!) of omdat er een kledingstuk kapot is. Hou bijvoorbeeld een kledinglijstje bij en loop de garderobe eens in de maand bij langs. 

Koop een maat groter

Zoals ik net al even aangaf groeien kinderen razendsnel. Shop je alvast kleding voor het volgende seizoen? Denk er dan eens over na om de kleding in een maat groter te bestellen. Als je dat niet doet is de kans namelijk groot dat je met een stapel te kleine kleding komt te zitten en dat is natuurlijk zonde!

Laat je inspireren

Kleding is er in alle soorten en maten en ieder jaar is er weer wat anders in de mode. Om goed op de hoogte te zijn van de laatste trends op het gebied van meisjeskleding en jongenskleding is het daarom slim om je goed te laten inspireren. Dit kan bijvoorbeeld door eens rond te kijken op verschillende modeblogs of door af en toe lekker te verdwalen in de ‘verkenner-functie’ van Instagram. Dit kun je bijvoorbeeld samen doen met je zoon of dochter. Op deze manier betrek je je kind en leer je de kledingsmaak van je kind bovendien beter kennen.

You may also like