Hello, winter! Hello, warmte!

door Kelly op 't Hoog

Afgelopen zomer mogen we dan al gepuft en gezweet hebben onder de vele hittegolven, deze winter zetten we alles op heerlijk koude frisse lucht! Nu we met z’n allen de verwarming lager moeten zetten en energie moeten sparen, kunnen we maar beter het nuttige aan het aangename koppelen en gewoon meer tijd buiten doorbrengen. Wandelen, gezellig rond de vuurkorf zitten of urenlang ravotten: de winter heeft ook buiten heel wat gezelligheid te bieden. Het enige wat je nodig hebt is een verwarmend drankje en… de juiste outfit natuurlijk! 

Voetjes warm, alles warm 

Wist je dat je om warm te hebben en te blijven, vooral je uiterste ledematen warm moet houden? Het is dus superbelangrijk om vooral je hoofd, handen en voeten goed in te duffelen. Je hoofd, daar dienen coole mutsen voor. Zorg dat die zeker je oren bedekken. Voor je handen heb je uiteraard al een favoriet paar handschoenen. Maar… welke schoenen zijn nu het best geschikt voor de wintermaanden? 

Wel, het eerste waar je op moet letten, is de waterdichtheid. Suede boots en stoffen sneakers mogen heel mooi zijn en zijn echte toppers in het najaar, voor de winter gaan we toch voor rainproof boots. Wil je honderd procent zeker zijn van de warmste en droogste voeten? Ga dan voor snowboots, zelf als er in de verste verte geen sneeuw te bekennen valt. Snowboots hebben alles wat je nodig hebt: waterdichtheid, warmte en een keihoog coolness-gehalte! 

Cool ingeduffeld

Nu je voeten, handen en hoofd heerlijk warm hebben, is het tijd om aan de perfecte winterjas te denken. Ook die moet aan een paar voorwaarden voldoen: hij moet wind- en waterdicht zijn, een kap hebben en liefst gevoerd met een dikke laag dons, zodat hij je warm houdt. De beste winterjassen zijn ook lekker lang, zodat ze je onderrug en soms zelfs je benen helemaal bedekken. Hoe langer, hoe beter! 

Denk voor kinderen aan nog een extra feature aan de winterjassen: ga voor jassen voor jongens steeds voor exemplaren met veel zakken en opbergruimte. Je wil niet weten hoeveel zakdoeken en koekjes voor onderweg daarin verdwijnen en hoeveel stenen, stokken en andere schatten er verzameld worden tijdens winterwandelingen. Zorg ook dat je jassen voor kinderen zelf kan wassen in de wasmachine. Je wil niet elke week met die jas naar de droogkuis, natuurlijk. 

Wat je stijl ook is, in de winter ga je voor comfort cool. En gelukkig hoef je helemaal niet aan stijl in te boeten als je gaat voor de hipste winterjas en de warmste snowboots. Wedden dat zij met natte sneakers na vijf minuten stikjaloers zijn?

You may also like