Herfst mode 2019 – 5 must-haves dit seizoen

door Kelly op 't Hoog
Herfst mode 2019 - 5 must-haves dit seizoen

#1. Trendkleur wit

Wit is een zomerkleur? – Helemaal niet. Dit seizoen maakt de kleur wit een grote comeback, vooral in de herfst en winter. Wit, beige of lichtbruin zijn perfect voor broeken, laarzen, blouses, truien, truien, jassen en jassen, vooral in het vroege najaar. Als de temperaturen koeler worden, wordt het laagjes-principe zoals elk jaar toegepast. Heb je er ooit aan gedacht om jouw witte zomerjurk te combineren met een gebreide trui of vest? Nog niet? Probeer het dan uit! Hiermee loop je erbij volgens de laatste trend.

#2. De herfst trend: “Boilersuits“

De zogenaamde “boilersuits” zijn ook niet meer weg te denken uit onze modewereld. Ze lijken visueel op jumpsuits, maar combineren grove elementen die een beetje doen denken aan de “werkkleding” van bv. bouwvakkers. Ze zijn momenteel volledig modern. Het materiaal van de overalls is iets stijver met borst- of zijzakken. De boilersuits zijn ook verkrijgbaar in zowel lange als korte huls versies. Ook al lijkt de trend nog steeds enige gewenning te vergen voor velen, het zal zeker nog meer mainstream worden in het komende seizoen. Om de “bouwvakker stijl” optisch tegen te gaan, is het aan te raden om het items in de kleuren beige, zwart of kaki te kopen.

#3. Jurken met patronen

Romantische jurken met patronen zijn nog steeds in de mode in de herfst. Of het nu gaat om mini, midi of maxi, bloemmotief, ruit of dierenprint – alles is toegestaan! De jurk is geschikt voor de herfst in combinatie met kneeboots en een kort jasje of gebreide trui. Zo kleed je je chic voor een stijlvolle dagelijkse look!

#4. Dunne jassen en vesten

Een vest kan niet ontbreken in je garderobe. Dunne vesten zijn ideaal in de herfst. Als het echt koud wordt, is een dik vest bijzonder geschikt. Het grote voordeel ten opzichte van een gebreide trui is dat je het jack snel kunt uittrekken als het te warm wordt. De natuurlijke vezelwol is overigens een warmte- en koude regulerende stof en is daarom al geschikt voor het begin van de herfst. In plaats van het krabben van schapenwol wordt echter zachte kasjmier aanbevolen. Dit is iets duurder, maar is erg prettig om te dragen.

#5. Blazer – de meer elegante herfstjassen

De herfst is het seizoen waarin het fris is in de ochtend en in de middag kunnen de temperaturen weer oplopen tot meer dan 20 graden. Een blazer is de perfecte vervanger van de jas. Dit geeft je look tevens een elegante touch. Als het T-shirt te koel wordt onder de blazer, kies dan voor een dunne coltrui en de perfecte herfstlook is klaar!

Ben jij een modefreak en geïnteresseerd in de nieuwste styling trends en extravagante design iconen uit de geschiedenis? Als je wilt weten in welk decennium, welke kleding bijzonder trendy was, kijk dan eens op deze interactieve website. Hier kun je een reis naar het verleden maken en modehoogtepunten van de jaren ’20 tot nu ontdekken.

You may also like