Het licht in je dressing, belangrijker dan je denkt

door Kelly op 't Hoog
Het licht in je dressing, belangrijker dan je denkt

Heb jij het geluk je kleding in een echte dressing kwijt te kunnen? Lucky you! Of heb je net als ons gewoon een grote kleerkast in je slaapkamer staan? Ook goed, toch? Iets waar heel weinig mensen aan denken, maar wat superbelangrijk is, is het licht in de ruimte waar je je kleedt. Natuurlijk licht kan je outfit maken of kraken! En jammer genoeg ook je kledij sneller doen verslijten. Hoe zit dat, en hoe werk je dan het best met het licht in je kleedruimte?

Licht en donker 

Om je perfecte look samen te stellen, heb je licht nodig. Je wil er niet uitzien alsof je je écht in het donker hebt aangekleed! Zorg daarom dat je dressing, kleerkast of op z’n minst je spiegel zich in een ruimte met veel licht bevindt. 

Kleuren kunnen er bijvoorbeeld helemaal anders uitzien in daglicht dan bij lamplicht. Test je outfit daarom in verschillende belichtingen. Tijd om alle spiegels in het huis af te lopen, dus! Om snel met de hoeveelheid licht in je kamer te kunnen spelen, zijn houten jaloezieën ideaal. Is het zonlicht erg fel? Dan sluit je de jaloezieën een beetje. Heb je meer licht nodig? Dan haal je ze helemaal op zodat het licht kan binnenstralen. Wil je testen of je outfit het goed doet in de dancing? Sluit de jaloezieën helemaal, zet een spotje aan en doe alvast een dansje voor de spiegel. 

Denk ook eens goed na over waar je je spiegel neerzet. Staat je spiegel met de rug naar het raam? Dan neemt die waarschijnlijk het licht weg en sta jij in het donker. Maar hem helemaal omdraaien is ook niet slim, want dan staat je rug in het licht en de rest in de schaduw. De oplossing? Zet je spiegel haaks of een beetje schuin tegenover het raam. Zo valt het licht zowel op jouw coole look als op de spiegel. 

Draag zorg van je kleding

Je wil dus zoveel mogelijk licht in je dressing of slaapkamer, maar dat geldt eigenlijk alleen als jij er ook bent. Al dat licht kan namelijk slecht zijn voor je kleding. De zon doet kleuren snel verbleken. Hoe leuk het ook is je mooiste jurk in het zicht te hangen, je stopt haar dus beter toch weg in de kast.

Als je met open rekken werkt, is het geen slecht idee om overgordijnen op maat te hangen. Zo kan je die sluiten wanneer je de kamer verlaat. Extra fijn: de dikke stof houdt ook de warmte of de koude buiten. Zo behoudt je dressing een aangename temperatuur! 

In het zonnetje buiten, of in een donker cafeetje: dezelfde outfit kan er helemaal anders uitzien. Houd daar dus al  mee en maak je dressing of slaapkamer helemaal licht-proof! 

You may also like