Hipper dan hip met platform schoenen

door Fashionlovers
Hipper dan hip met platform schoenen

Heb jij al zo een trendy paar in de kast staan? De Spice Girls maakten ze twintig jaar geleden al wereldwijd bekend, maar de platform schoenen hebben een echte comeback gemaakt. En dat is niet voor niets, want behalve trendy zijn ze ook nog eens heel comfortabel. En iets subtieler dan in de jaren negentig. Behalve in sneakeruitvoering bestaan ze ook nog eens in sandaaluitvoering. En je kunt er alle kanten mee op combineren! De platform schoenen laten zien dat stijl en comfort prima moeiteloos hand in hand gaan. Wat wil je nog meer?

Van functioneel naar trendy

De zolen van platformschoenen variëren van drie tot tien centimeter dikte. Wist je trouwens dat dit soort schoenen ook eeuwen geleden al werd gedragen? Zo waren ze toentertijd in Venetië al heel populair. Wanneer het hard had geregend en er een laag water op de straten stond, zorgde je er met platform schoenen voor dat je voeten droog bleven! Maar ook in het oude Griekenland wisten ze deze schoenen goed te gebruiken. De belangrijkste personen tijdens een theatervoorstelling droegen platform schoenen, zodat ze extra opvielen. Zo zie je maar hoe een functioneel ontwerp zich eeuwen later tot een echte modetrend kan ontwikkelen!

Platform sneakers

Platform sneakers zijn eigenlijk gewone sneakers, maar dan met een extra hoge zool. Er zijn schoenen met zwarte zolen, witte zolen en rubberen spekzolen. Met spekzolen worden de geelkleurige zolen bedoeld. Platform is een soort sneaker die door vrijwel elk modemerk is opgepikt. Dus grote kans dat je ook een platform sneaker in jouw favoriete merk vindt. En een bijkomend voordeel: als je niet zo heel lang bent, snoep je er zo toch een beetje lengte bij, zonder dat je hakken aan hoeft te trekken! Slim toch? Sneakers dus, maar dan net iets anders.

Hoe combineer je de sneaker?

Een platform sneaker kun je eigenlijk eindeloos combineren. Zo staat hij sportief onder een doodnormale spijkerbroek. Maar ook met een high-waisted broek of een broek met bindceintuur kom je er prima mee weg. Ook onder een korte broek of niet al te chique rokje staan de schoenen erg leuk. Je benen lijken er dan ook nog eens langer door. Een eenvoudige outfit fleur je gemakkelijk op met platform sneakers met een printje. Zo zijn er bijvoorbeeld sneakers met hartjes- of bloemetjesprint. Heerlijk meisjesachtig en zoeter dan zoet. Maar ook metallic kleuren behoren tot de mogelijkheden.

Dag teenslippers, hallo platform sandalen

Maar, zoals we al zeiden, de trend blijft niet alleen bij sneakers. Voor de warme dagen bestaan er namelijk ook platform sandalen. Net als de sneakervariant geldt dat deze heerlijk comfortabel zitten. Vaak krijg je bij het lopen op gewone sandaaltjes al gauw pijn in je voeten, omdat de zool zo dun is. Daar hoef je je met platform sandalen dus geen zorgen om te maken. De sandalen staan erg leuk onder zomerse jurkjes maar ook onder een kort (spijker)broekje. Zeg je teenslippers voortaan maar gedag! Platform sandalen zijn het deze zomer helemaal!

You may also like