Hoe draag je dierenprints?

door Kelly op 't Hoog
Hoe draag je dierenprints

Dierenprints zijn de afgelopen jaren onverminderd populair gebleken. Schoenen, shirts, tassen, noem maar op. Dierenprints kun je eindeloos combineren en ze geven net een beetje een frisse twist aan je outfit. Maar om de printjes smaakvol te kunnen dragen, moet je wel met een aantal ongeschreven wetten rekening houden. Je wilt namelijk alles behalve vergeleken worden met Kees uit de serie Flodder, waarbij tijgertops haar alleen maar een ordinaire uitstraling gaven. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zodat je zometeen classy en vol zelfvertrouwen de deur uitgaat!

Houd het simpel

Heb jij een leuk item met dierenprint gescoord? Houd de rest van je outfit dan simpel. Simpel kun je eigenlijk wel het sleutelwoord noemen. Als je gaat combineren met felle kleuren, of nog meer items met dezelfde of soortgelijke print aantrekt, maak je van jezelf een wandelende kermis. Zwart is de meest ideale kleur om met dergelijke prints te combineren. Ook een donkere spijkerstof zal het goed doen. Houd in elk geval altijd in je hoofd dat alleen de print eruit mag springen. Op die manier straal je precies de vrouwelijkheid uit die je voor ogen hebt!

Zorg voor neutrale accessoires

En dat betekent dus ook dat je moet oppassen met het soort en vooral ook de hoeveelheid accessoires en sieraden die je draagt. Tuurlijk moet goud kunnen, maar gouden of rosé sieraden kunnen al gauw een verkeerde indruk geven als ze niet subtiel zijn. Combineer dat opvallende trendy rosé horloge dus liever de volgende keer met een meer neutrale outfit. Rode of roze nagels kunnen heel leuk staan bij een tijger- of panterprintje. Ook kun je de kleur van je nagels neutraal houden en in plaats daarvan gaan voor een tasje in een van die kleuren.

Niet te strak of te bloot

Nog meer dan voor andere kledingstukken geldt, dat een kledingstuk met dierenprint liever niet te strak om je lijf moet zitten. Ook moet je je niet te bloot kleden. Dit kan dan namelijk al gauw ordinair overkomen. En dat is wel het laatste wat je wilt uitstralen! Echte aanraders zijn wijdvallende blousjes en rokjes met een A-lijn. Deze laatste kun je op verschillende manieren combineren: met een simpel shirt, een blousje of een wijdvallende sweater. Shirtjes of blousjes in dierenprint gaan ook prima met een blazer. Zo ben je hip en chique tegelijk. Succes gegarandeerd!

Voorzichtig uitproberen

Kortom, wanneer je rekening houdt met de ongeschreven wetten rondom het dragen van dierenprints, kun je er erg classy uitzien. Ben je er na het lezen van dit blog toch niet helemaal zeker van hoe je het moet dragen, of in hoeverre het bij je past? Experimenteer dan eens voorzichtig. Bijvoorbeeld door een tasje met print te dragen. Voel je je hier comfortabel genoeg bij? Dan kun je de volgende keer voor een kledingstuk met dierenprint gaan, bijvoorbeeld een rokje of een shirtje. Pas wanneer je je écht zeker voelt, kun je overgaan op het dragen van bijvoorbeeld een jurk of jumpsuit.

You may also like