Hoe kies je een goede buggy?

door Scott
Goede buggy

Ga je op vakantie of heb je gewoon behoefte aan een kinderwagen die lekker klein en compact is, zodat je deze ook mee kunt nemen voor een dagje weg of in het vliegtuig? Zorg er dan voor dat je naast een stevige en robuuste kinderwagen, ook een buggy aanschaft voor erbij. Een buggy is echter pas aan te raden voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten, omdat een buggy weinig steun biedt en laag bij de grond is. Hieronder meer informatie over hoe je kunt kiezen voor een goede buggy.  

Buggy versus kinderwagen

Een kinder- of wandelwagen lijkt sterk op een buggy, maar is vaak stabieler en steviger met grote wielen en voldoende ondersteuning voor je baby of kindje. Ook is de zitting veel hoger waardoor je sneller en makkelijker contact hebt met je kindje. Vandaar dat een kinderwagen meer geschikt is voor een baby of kindje totdat hij of zij zelfstandig kan zitten. Een buggy is vooral handig als je kindje wat ouder is en je een wagen wilt hebben die licht is, wendbaar en die je snel in kunt klappen en tevoorschijn kunt halen indien nodig. Kijk bij de aanschaf van de buggy altijd of het NEN-EN 1888 keurmerk aanwezig is zodat de buggy voldoet aan de Europese veiligheidseisen.  

Voordelen buggy

Een buggy heeft als grootste voordelen dat ze meestal licht en compact zijn, zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen in de auto, in het vliegtuig of zelfs achter op de fiets met een speciale houder (uiteraard zonder je kind erin). Tevens zijn buggy’s een stuk goedkoper in vergelijking met een kinderwagen en zijn er talloze vormen, maten en designs beschikbaar. Een buggy bezit vaak kleine zwenkwieltjes of vaste wieltjes die goed over verschillende terreinen kunnen bewegen, echter is door het zand rijden minder handig met een buggy. Tevens hebben buggy’s vaak een verstelbare duwstang (handig voor de (lange) ouders) en een vaste of verstelbare zitting, waardoor je je kindje tussendoor ook even een dutje kunt laten doen. Kijk dus goed rond wat de beste buggy voor jullie is. 

Nadelen buggy

Een buggy heeft ook nadelen. Zo biedt een buggy veel minder steun dan een kinderwagen en is een buggy daardoor ook niet aan te raden voor kinderen die nog niet goed zelfstandig kunnen zitten. Ook is een buggy vooral bestemd voor kortere afstanden, omdat er vrijwel geen vering in het onderstel zit. Tot slot is een buggy minder stabiel en ook minder wendbaar op ondergronden zoals zand of losliggende stenen.

You may also like