Hoe kies je een zonnebril die bij je past?

door Fashionlovers
Hoe kies je een zonnebril die bij je past

Een zonnebril moet niet alleen functioneel en mooi zijn, maar ook nog eens goed bij jou passen! Of beter gezegd, bij de vorm van je gezicht. Hoe mooi een bril ook is, als hij je niet goed staat kun je de plank flink misslaan. Om je te helpen díe bril uit te kiezen die echt helemaal bij je past, hebben we een paar belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

De vorm van je gezicht

Je gezichtsvorm speelt een essentiële rol bij het uitkiezen van de juiste zonnebril. Eigenlijk net zoals dat bepaalde kapsels beter bij bepaalde vormen passen, geldt dit dus ook voor zonnebrillen. Er worden globaal meestal vier verschillende categorieën onderscheiden: rond, ovaal, vierkant en hart. Bekijk jezelf eens goed in de spiegel om te ontdekken welke vorm jouw gezicht heeft. Als je het moeilijk vindt om dit te ontdekken, vraag dan eens aan iemand anders in je omgeving hoe ze je gezicht zien.

Rond, vierkant, ovaal en hart

Heb je een rond gezicht? Het woord zegt het eigenlijk al. De lengte van je gezicht is dan bijna gelijk aan de breedte. Een zogenaamd vierkant gezicht wil zeggen dat je een brede kaak en een breed voorhoofd hebt. De zijkanten van je gezicht zijn recht. Heb je een ovaal gezicht? Dan is jouw voorhoofd net iets smaller dan de onderkant van je gezicht. Een hartvormig gezicht wil zeggen dat je een smalle kaaklijn en een spitse kin hebt. Je voorhoofd is breder.

Ovaal gezicht? Geluksvogel!

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Deze vorm wordt door zijn zachte en gelijkmatige vormen vaak de ‘ideale’ gezichtsvorm genoemd. Eigenlijk passen alle stijlen dan bij je. De meeste zonnebrillen zullen jou dus prima staan! Hoekig, rond of vlindervorm, je komt overal mee weg. Zo is een bril uitkiezen dus een makkie en hoef je alleen maar op je persoonlijke voorkeur af te gaan. Stap dus vol vertrouwen de winkel in en experimenteer erop los!

De overige vormen

Heb je een rond gezicht? Dan kun je ook veel hebben. Het enige wat je écht moet vermijden, zijn ronde monturen. Die laten je gezicht namelijk nog ronder lijken. Met een hartvormig gezicht moet je vooral op het formaat van het montuur letten. Je kunt dan het beste voor een bescheiden exemplaar kiezen, zodat het breedteverschil tussen de onderkant en de bovenkant van je gezicht niet benadrukt wordt. Bij een vierkant gezicht is het mooi om een bril met zachte lijnen te kiezen. Een zogenaamde pilotenbril zal jou fantastisch staan!

Neem de tijd

Je kent het wel, je komt thuis met een aankoop waar je eigenlijk niet zo gelukkig mee bent. Een overhaaste beslissing. Omdat je geen zin meer had om verder te zoeken. Omdat het product in de aanbieding was. Of omdat de verkoopster je onbedoeld druk oplegde om je keuze te maken. Beslis dus niet te snel. Maak in de winkel goed gebruik van de spiegels en bekijk je gezicht van alle kanten. En vooral: kies een bril die jou een zelfverzekerd gevoel geeft!

You may also like