Hoe krijg je jezelf aan het sporten?

door Fashionlovers
Hoe krijg je jezelf aan het sporten

Misschien vind jij ook wel, net als veel andere vrouwen, dat je iets meer aan beweging moet doen. En ook al zeg je jezelf dat al maandenlang, toch komt het er maar niet van. Hoe kan het toch dat het je niet lijkt te lukken om jezelf te motiveren? En dat je keer op keer de woonkamerbank en Netflix verkiest boven het ploeteren in de sportschool? In dit blog lees je een aantal tips om jezelf van die luie stoel af te krijgen.

Plan ruimte in je agenda

Een veelgehoorde reden is het gebrek aan tijd. Maar….. tijd kun je maken! Pak je agenda er dus eens bij en bepaal op welke dagen en tijdstippen jij je met sporten bezig zou kunnen houden. Spreek je met jezelf af dat je elke woensdagmiddag en zaterdagochtend naar de sportschool gaat? Probeer dit vaste patroon dan te behouden en deze gereserveerde tijd te bewaken. Het hanteren van een vast schema is al een van de grootste stappen die je in het begin kunt zetten.

Stel doelen

Hou jij er ook niet van om ‘zomaar’ wat te doen? Om een beetje te zweten in de sportschool zonder dat je weet waar je eigenlijk mee bezig bent? Stel dan vooraf een of meerdere doelen voor jezelf op. Om weer gemakkelijk in dat favoriete jurkje te passen. Of om mooie buikspieren te creëren. Wat je uiteindelijk ook als doel bepaalt, hou deze altijd voor ogen. Het helpt je op momenten dat je doorzettingsvermogen even een dipje heeft.

Sport samen met iemand anders

Heb je een vriendin, collega of misschien buurvrouw die ook wat meer wil bewegen? Help elkaar dan door samen te gaan sporten. Sporten in gezelschap heeft meerdere voordelen. Ten eerste wordt het er tijdens die Zumbalessen of hardlopen in het park al een stuk gezelliger op. Maar op momenten dat jij eigenlijk liever thuis zou blijven, motiveert jouw sportmaatje je ook om toch met haar mee te gaan. Een afspraak afzeggen doe je nou eenmaal niet graag.

Beloon jezelf

Het klinkt misschien kinderachtig, maar probeer eens een beloning voor jezelf in te stellen. Bijvoorbeeld: als ik tien keer naar de sportschool ben geweest, mag ik van mezelf die leuke schoenen kopen. Op momenten dat je intrinsieke motivatie wat ver te zoeken is, helpen deze directe beloningen in veel gevallen om toch door te zetten. Wat kan jou het schelen dat je het vandaag voor die trendy pumps hebt gedaan? Uiteindelijk draait het erom dat je weer naar de sportschool bent geweest. Punt uit.

Wees je bewust van de duur van het proces

Als we na tien bezoekjes aan de sportschool strak in ons vel zouden zitten, zouden we massaal naar de sportschool rennen. Helaas zit het niet zo in elkaar. De meeste van ons zijn niet geboren in een lichaam dat zich met het grootste gemak in topconditie houdt. Blijf jezelf er dus altijd van bewust dat het behalen van je doelstelling een langdurig proces is. En dat dit niet alleen voor jou geldt, maar voor heel veel anderen.

You may also like