Hoe krijg je witte tanden? 5 tips!

door Kelly op 't Hoog
witte tanden

Kijk jij in de spiegel en schrik je van je gele tanden? Probeer je van alles eraan te doen, maar werkt eigenlijk niets? Een stralende glimlach met witte tanden wil natuurlijk iedereen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? In deze blog lees je tips voor wittere tanden.

Eigenlijk heeft van nature niemand spierwitte tanden. Een gele gloed over de tanden heeft bijna iedereen. Het is genetisch bepaald hoe wit iemands tanden zijn. De kleur van jouw tanden zijn afhankelijk van jouw tandglazuur en tandbeen. Is je tandbeen heel wit? Dan zullen je tanden ook witter zijn. Bij het glazuur gaat het om de dikte. Als je een dikke glazuurlaag hebt, zijn je tanden witter.

Tip 1: goed poetsen

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het is wel een belangrijke tip! Goed poetsen is namelijk heel effectief als je wittere tanden wilt. Poets naast je tanden ook goed je tong. Hierdoor blijven bacteriën weg uit je mond. De techniek die je gebruikt bij het poetsen is hierbij heel belangrijk, niet per se hoe lang je poetst. Besteed aandacht aan elke tand en poets met een ronde beweging van het tandvlees naar de tand. Met een elektrische tandenborstel doet de borstel dit al voor je. Voor het reinigen van je tong kun je het beste een speciale tongreiniger kopen.

Tip 2: ga niet roken

Roken is een slechte gewoonte als je wittere tanden wilt. Als je rookt krijg je namelijk aanslag op je tanden. Deze aanslag is te vergelijken met de aanslag die wordt veroorzaakt door thee. Hoe langer je rookt, hoe meer je tanden zullen verkleuren.

Tip 3: eet knapperige groenten

Knapperige groenten eten kan helpen om wittere tanden te krijgen. Denk hierbij aan groenten zoals komkommer, selderij, wortels en spinazie. De groenten zorgen ervoor dat tandplak en tandsteen op je tanden minder wordt, wat uiteindelijk resulteert in wittere tanden.

Tip 4: water drinken

Alles wat je eet of drinkt, tast je tanden aan. Je tanden worden aangetast door de zuren in je eten en drinken. Door water te drinken na elke maaltijd spoel je een gedeelte van deze zure bacteriën weg. Let daarnaast ook op producten met tannine. Dit zit in rode wijn, thee en koffie. Naast zuur zijn suikers ook slecht voor het gebit. Suikers helpen namelijk ook mee aan de verkleuring naar een geel gebit.

Tip 5: wittere tanden door middel van make-up en huidkleur

Je kunt ook doen lijken alsof je tanden witter zijn door middel van make-up. Als je lippenstift gebruikt met een gele of oranje ondertoon, accentueer je je gele tanden. Wanneer je een bruinere huid hebt, lijken je tanden juist witter.

Naast rekening houden met bovenstaande tips, zijn er ook een aantal producten dat helpt bij het witter worden van je tanden. Zo heb je hiervoor speciale tandpasta, tandenbleekpennen en speciale mondwater tegen bijvoorbeeld aanslag bij koffie en thee.

Bron: demondzorgzaak.nl

You may also like