Hoe kun je je haar het beste verzorgen? Je leest het hier!

door Kelly op 't Hoog
De beste haarverzorging

Wat is de beste manier om je haar te verzorgen? Mooi en glanzend haar is iets waar alle vrouwen naar verlangen. Toch moet je hier zeker het een en ander voor doen. Hoe kun je jouw haar van de juiste verzorging voorzien, zodat het nog langer en mooier zal groeien? Ben je zelf een kapper en wil je weten wat de beste kappersbenodigdheden zijn voor je klanten? Wij vertellen je alles over de beste haarverzorging.

Knip je haren om de drie maanden

Als je graag lang en vol haar wilt hebben, kun je het beste om de drie maanden de puntjes laten knippen. Als je de puntjes van je haren laat knippen, zullen de gespleten haarpunten niet verder naar boven toe splijten. Je haar zal hierdoor mooier blijven, gezonder worden en sneller groeien.

Slaap op satijnen kussens

Als je op satijnen kussens slaapt, zal er minder wrijving ontstaan, waardoor je haar minder snel zal breken. Ook zal je minder snel last hebben van klitten in je haar, waardoor je het als je wakker bent makkelijker kunt borstelen.

Haar gekleurd? Wacht 2 dagen met wassen

Je nieuwe haarkleur moet natuurlijk zo lang mogelijk mooi blijven. Als je de kapper bezocht hebt voor een kleuring, kun je het beste 2 dagen wachten met het wassen van je haar. Je haar bestaat namelijk uit verschillende schubben waar de verf nog in moet trekken. Als je warm water gebruikt, zullen de schubben eerder open komen te staan. Hierdoor wordt er meer kleurstof weggespoeld. En dat is natuurlijk zonde van jouw net geverfde coupe.

Spray nooit parfum in je haar

Heb je ook wel eens parfum in je haar gesprayd toen je snel de deur uit moest? Niet meer doen, want de alcohol in parfums zorgt ervoor dat je haar sneller uit zal drogen. Ook zal je haarkleur doffer ogen.

Pas conditioner alleen in de punten toe

Heb je lang en fijn haar, dan zal je vast zien dat dit sneller afbreekt. Daarom is het belangrijk om je haar van conditioner te voorzien. Ook als je haar sneller vet wordt, is het belangrijk om conditioner in de punten van je haar aan te brengen. Zo blijft je haar licht en luchtig.

Borstel je haren niet als ze nat zijn

Wil je iets goeds voor je haren doen, dan is het zeker aan te raden om je haren niet te borstelen als ze nog nat zijn. Je haar is dan namelijk het meest breekbaar. Om schade en gespleten haarpunten te voorkomen, kun je je haren het beste eerst laten drogen aan de lucht. Ook zijn er diverse haarproducten, zoals haaroliën, met keratine en biotine die je kunt gebruiken na het douchen. Begin vervolgens met borstelen van onderaf. Zo krijg je minder grote klitten en zal je minder haar verliezen.

Vervang shampoo soms door conditioner

Wanneer je haar regelmatig droog en pluizig is, kun je de shampoo het beste af en toe vervangen door conditioner. Shampoo zorgt er namelijk voor dat je haar meer uit zal drogen. Mocht je toch shampoo willen gebruiken, dan kun je deze het beste vooral bij de haarwortels inbrengen. Vervolgens laat je de conditioner in de haarpunten inwerken om je haar optimaal te verzorgen.

Met deze tips voorzie jij jezelf van de beste haarverzorging.

You may also like