Hoe laat je jezelf langer lijken?

door Fashionlovers

Wanneer je niet gezegend bent met de lengte van de gemiddelde Nederlandse vrouw, kan het voor jou nogal eens een uitdaging zijn om kleding te vinden. Althans, kleding waarin je wat langer lijkt. Veel vrouwen zijn ontevreden over hun figuur. Maar ontevredenheid over de lengte staat op een stevige tweede plaats. Ook al vinden anderen het vaak schattig, zelf ben je er wat minder blij mee. Gelukkig bestaat er een aantal manieren om jezelf langer te doen laten lijken. Wij zetten enkele kledingtips voor de korte dames op een rijtje.

De ideale broeken

Een broek met een hoge taille laat je onderlichaam optisch een stuk langer lijken. Je blouse of shirt stop je dan natuurlijk ook in je broek. De flared jeans zijn ook weer helemaal terug van weggeweest. Dit is een type jeans die nauw aansluit op de heupen en billen, maar onderaan breder uitloopt. Ze zijn tegenwoordig iets minder wijd dan de broeken die ze in de jaren ’70 droegen. De wijde pijpen zorgen ervoor dat je benen centimeters langer lijken. Je zou het kunnen vergelijken met wat een A-lijn jurkje voor je lengte en figuur kan doen.

Prints en unikleuren

Vermijd het liefst kleding met bepaalde prints. Prints staan erom bekend je voller en daardoor ook kleiner te laten lijken. Dit is eigenlijk vooral het geval met kledingstukken die een ‘lage dichtheid’ in prints hebben. Een lage dichtheid betekent bijvoorbeeld een jurk met een aantal grote bloemen erop afgebeeld. Wil je dus toch graag een print dragen? Zorg dan dus voor een item met een hogere van die zogenaamde dichtheid. Behalve dat is de allerbeste manier om jezelf langer te doen lijken toch de unikleur. Dus dezelfde kleur van boven en beneden. Ook een verticale (krijt)streep heeft dit effect.

Andere tips

Met deze twee basistips kom je al een heel eind. Maar er zijn nog meer manieren. Zo wordt er door elke modegoeroe op gehamerd dat je geen al te wijde kleding moet dragen wanneer je aan de korte kant bent. Wijde kleding legt namelijk meer nadruk op het horizontale, dus de breedte. Kies dus voor kleding die wat nauwer op je lijf aansluit. Voel je je comfortabel bij het dragen van een V-hals en het tonen van een (klein) decolleté? Doe dit dan ook zeker! De V-hals geeft een versmallend effect en legt zo de nadruk op lengte.

Hoe kunnen schoenen je helpen?

Oké, het is natuurlijk voor de hand liggend dat een pump je langer doet lijken dan je in werkelijkheid bent. Maar er zijn nog meer trucjes. Kies in de zomer voor een schoen met een nude kleur. Zo laat je je benen optisch langer lijken. Wanneer je in de winter gehuld gaat in lange, donkere broeken, doe je hetzelfde. Dan dus juist geen nude kleuren, maar een kleur schoen die perfect past bij je broek. Een zwarte pantalon met een zwarte schoen dus. En het liefst een laarsje, zodat een stukje huid het geheel niet onderbreekt.

You may also like