Hoe shop je het perfecte outfit voor een bruiloft?

door Kelly op 't Hoog
Hoe shop je het perfecte outfit voor een bruiloft

Als je bent uitgenodigd voor een bruiloft wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat trek je dan precies aan? Deze vraag is voor velen van ons een reden tot flinke stress. Stress die helemaal nergens voor nodig is! Het vinden van de perfecte outfit begint bij het werpen van een blik op de uitnodiging. Vaak staat daar de dresscode in beschreven. Ook de stijl en het ontwerp van de uitnodiging zelf kan al een tipje van de sluier oplichten over de grote dag.

De dresscodes op een rijtje

Is de dresscode white tie? Dan word je in een chique outfit op het feest verwacht. Een lange galajurk dus. Een cocktailjurkje kan eigenlijk niet. Een black tie dresscode is wat minder streng. Je wordt wel in een chique outfit verwacht, maar de lengte van je jurkje doet er niet zoveel toe. En bij tenue de ville kun je helemaal opgelucht ademhalen. Dan hoeft het allemaal niet zo netjes. Een leuk jurkje of een mooie jumpsuit is al prima. Toch niet zeker van je zaak? Denk dan aan het bruidspaar en wat zij waarschijnlijk waarderen.

Datum en locatie

En of er nou wel of niet een dresscode is afgegeven, dan nog moet je rekening houden met twee belangrijke dingen. De datum en de locatie. Vaak genoeg zie je dames die het zich op zo een feest moeilijker maken dan nodig is. Is de bruiloft hartje zomer? Oké, in Nederland weet je het maar nooit. Maar grote kans dat het lekker weer is. Een jurkje met lange mouwen is dan dus al gauw zweten geblazen. En voltrekt het huwelijk zich op het strand? Ga dan vooral niet shoppen voor stiletto’s, maar kies voor charmante, comfortabelere sandaaltjes.

Niet helemaal in het wit of het zwart

Dat je niet in het wit gekleed moet gaan naar een bruiloft, is een ongeschreven wet. Wit is die dag de kleur voor de bruid. Ook zwart is vaak niet echt een goed idee. Alhoewel stijlvol, is het een kleur die we vaak dragen als we juist in rouw zijn. En dat is natuurlijk niet echt iets waar je een bruiloft mee associeert. Voel je jezelf om bepaalde redenen toch het fijnst in een zwarte outfit? Probeer het zwart dan te breken door het gebruik van wat kleurrijke accessoires.

Less is more

En daarmee doelen we op de hoeveelheid accessoires en make-up, niet op de kleding natuurlijk! Het is namelijk not done om op een bruiloft in een sexy, iets te kort jurkje te verschijnen. Een smaakvolle outfit maak je af met behulp van bescheiden accessoires die perfect bij je kleding passen. Fijne items en neutrale kleuren zijn vrijwel altijd de beste keuze. Let ook op de tas die je meeneemt, vooral de grootte ervan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de indruk wekt na de bruiloft meteen door te gaan naar kantoor. Veel plezier met shoppen!

You may also like