Hoe verzorg je je huid in de zomer?

door Kelly op 't Hoog
Hoe verzorg je je huid in de zomer

Dat je je in de volle zon goed moet beschermen door middel van zonnebrandcrème, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat jouw huid in de zomer sowieso wat extra aandacht verdient? Dus ook al ben je geen zonaanbidder of strandliefhebber, in de zomerse temperaturen is dat beetje extra verzorging geen overbodige luxe. In dit blog lees je hoe jij je huid deze zomer de beste verzorging biedt én optimaal kunt laten stralen.

Water, water en nog eens water

De vuistregel van anderhalf tot twee liter water gaat in de zomer niet op. Wanneer de temperaturen oplopen heb je wel twee tot drie liter vocht per dag nodig, je verliest namelijk veel vocht vanwege het zweten! Zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt. Neem altijd een flesje water met je mee en drink regelmatig, ook als je het gevoel hebt dat je eigenlijk helemaal geen dorst hebt. Zo blijft je huid goed gehydrateerd. En word je het water na een tijdje zat? Maak het dan wat makkelijker met een infuser.

Gebruik olievrije make-up

Veel soorten make-up zijn op basis van olie. Iets wat je huid in de zomer zeker niet goed doet. Door de warmte gaan je poriën namelijk openstaan en zo kan het vet juist naar binnen in je huid trekken. En daar krijg je weer vervelende puistjes en oneffenheden van. Kijk dus goed op je tube foundation wat de bestanddelen zijn. Is hij op basis van olie? Zet hem dan liever even een paar maandjes aan de kant.

Scheer je de avond van tevoren

Op het strand en langs het zwembad wil je optimaal verzorgd voor de dag komen. En dus scheer je je ’s ochtends vroeg om een zo glad mogelijke huid te hebben. Maar voor je bikinilijn is dat juist geen goed idee! Je huid is daar erg gevoelig. Wanneer je je vlak na het scheren onder de warme zon en in het zoute water begeeft, kun je rekenen op flinke irritatie. Scheer je dus liever de avond van tevoren om rode en jeukende bultjes te voorkomen.

De kracht van aloë vera

Misschien heb je al eens een drankje met aloë vera op. Maar wist je dat het sap van deze plant ook nog eens heel goed is voor je huid? Het helpt om wonden te genezen en kan ook gebruikt worden als zonnebrand. Dit komt omdat het sap een hydraterende werking heeft. Ook zitten er nog eens veel anti-oxidanten in die je huid helpen herstellen en ook nog eens huidveroudering tegengaan. Een aloë vera crème is dus een must-have in de zomer.

Verzorging na het zwemmen

Heb je een verfrissende duik in het zwembad of in de zee genomen? Spring daarna dan meteen onder de douche! Zout en chloor zorgen er namelijk voor dat je huid ontzettend snel uitdroogt. Wees zuinig met douchegel (want ook dat droogt je huid uit) maar smeer jezelf flink in met een vochtinbrengende crème. Als je huid heel droog is, kun je hem zelfs met olijfolie of kokosolie insmeren. Natuurlijker kan bijna niet!

You may also like