Hoe vind je de ideale schouder- of handtas?

door Kelly op 't Hoog
Hoe vind je de ideale schouder- of handtas

De meeste vrouwen gaan niet graag zonder handtas de deur uit. Je voelt je simpelweg niet helemaal compleet zonder. En bovendien, waar laat je je portemonnee, sleutels, mobiel, make-up en andere dingen? Het in bezit hebben van de voor jou ideale handtas wordt nogal eens onderschat. Afhankelijk van jouw behoeftes ga je namelijk op zoek naar een tas die precies bij je past. Waar je precies op moet letten, dat lees je in dit blog.

De grootte

Bedenk goed waar je je handtas voornamelijk voor gaat gebruiken. Ben je minimalistisch ingesteld en neem jij altijd alleen maar de basics mee? Dan gaat een grote tas jou ongetwijfeld irriteren. Maar ben je een boekenwurm en neem je altijd leesvoer met je mee als je onderweg bent? Reserveer voor die dikke pil dan wat extra ruimte. Het zou toch zonde zijn als je elke dag over het centraal station loopt met een boek onder je arm in plaats van in je tas.

Een tas voor rommelkonten en controlfreaks

Ben jij een sloddervos van het eerste uur en gooi je alles achteloos in je tas? Grote kans dat jij regelmatig driftig op zoek bent naar een item dat toch echt ergens in die tas moet zitten. Een item dat, verdronken tussen de andere rommeltjes, ergens op de bodem ronddwaalt. Een tas met verschillende vakken is dan ideaal om wat meer orde te scheppen. Maar ook voor de zogenaamde controlfreaks onder ons is zo een soort tas een uitkomst. Jij weet precies waar je telefoon, pinpas en tissues zich bevinden!

Feestje? Kies voor een clutch

Het is vanzelfsprekend dat de ideale schouder- of handtas geen tas is waarmee je bij elke gelegenheid kunt aankomen. Een fijne tas kun je meenemen naar je werk, een informeel avondje uit, tijdens het winkelen enzovoorts. Ben je uitgenodigd voor een feestje of een andere bijzondere gelegenheid? dan neem je altijd een kleiner formaat mee, een clutch. Het dragen van een kleine tas bij speciale gelegenheden geldt al sinds jaar en dag als een ongeschreven wet.

Houd rekening met de kleur

Een tas in uitbundig rood? Hartstikke leuk natuurlijk, maar lang niet overal mee te combineren. Draag je formele, zwart-witte kleding? Dan staat het prachtig. Ook met een casual look in neutrale kleuren kom je ermee weg. Maar ben je iemand die graag printjes en kleurrijke kleding draagt? Dan kun je met een eveneens opvallende tas flink de plank misslaan. Zorg ervoor dat het geen ‘kermis’ wordt. Heb je er dus geen zin in om regelmatig van tas te moeten wisselen om hem te matchen met je outfit? Ga dan voor een veilige, neutrale kleur.

Maak gebruik van een inner-bag

Wissel je toch regelmatig van tas? Denk dan eens na over een inner-bag. Dat is eigenlijk niets meer dan een stoffen etui/tasje dat je zó in je tas stopt. Hier doe je je belangrijkste spullen in: telefoon, sleutels, portemonnee. Wissel je ’s ochtends van tas, dan hevel je als je haast hebt simpelweg de inner-bag over. Op deze manier loop je het kleinste risico om je essentiële items te vergeten. Heel handig, of niet soms?

You may also like