Investeren in een eigen kapperszaak; zo doe je dat

door Kelly op 't Hoog
Investeren in een eigen kapperszaak zo doe je dat

Als je van plan bent om een eigen kapperszaak te starten, zul je veel belangrijke keuzes moeten maken. Daarnaast zul je een aantal investeringen moeten doen om je dromen waar te maken. Het investeren in een eigen kapperszaak kost veel geld, dat is niet te voorkomen. Als je echter een aantal slimme keuzes op dit gebied maakt, kun je de investeringen best nog wel in de hand houden. Hieronder inspireren we je door een aantal keuzes onder je aandacht te brengen hoe je het investeren in een eigen kapperszaak op een slimme manier doet.

Je eigen identiteit als kapper

Iedere kapper heeft zijn eigen identiteit en uitstraling. Dit moet ook wel want het knippen van haar is nog altijd ambachtelijk vakwerk waarin je een eigen stijl kunt aannemen. De eerste keuze die je maakt om je eigen identiteit als kapper aan wilt nemen is of je aansluit bij een franchiseorganisatie of dat je onder een eigennaam van start gaat. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Door het aansluiten bij een franchiseorganisatie kun je “meevaren” op een bekende naam en een beproefde formule. Je betaalt hier echter wel een fee voor. Als je kunt vertrouwen op je eigen vakmanschap moet je jezelf afvragen of je niet je eigen koers wilt varen.

Open je een salon of wordt je thuiskapper?

De vragen waarop je direct antwoord moet gaan geven is welke doelgroep je gaat bedienen. Je kunt een dameskapper worden, een herenkapper, een kinderkapper, een trendy kapsalon openen, kiezen om een budget kapper te worden of een keuze maken voor een luxe salon. Een ander optie is om een thuiskapper te worden. Hiermee kun je nog altijd een keuze maken voor een specifieke doelgroep. Je bespaart met de keuze om een thuiskapper te worden wel veel vestigingskosten maar je bent wel afhankelijk van je marketingkosten.

Welke tarieven hanteer je als je een eigen kapperszaak gaat openen?

De keuze met betrekking tot de tarieven die je gaat hanteren als je een eigen kapsalon gaat openen, is wel iets waar je goed over na moet denken. Als je te duur bent zul je jezelf wellicht uit de markt prijzen maar als je te goedkoop bent zul je wellicht gezien worden als budget kapper terwijl je dit niet bent. Het is dan lastig om in later stadium je prijzen fors te verhogen. Dit is een lastige lange termijn keuze wat zeker je aandacht vraagt. Het investeren in een marktonderzoek kom een beeld te krijgen over je concurrentie en de behoeften van je doelgroep kan erg lonend zijn.

Boekhouding van je kapperszaak. Zelf doen of uitbesteden?

Een van je belangrijkste taken naast het knippen, stylen en kleuren is het bijhouden van je boekhouding. Hiermee kun je voor jezelf cijfermatig inzichtelijk maken wat het rendement is van je investeringen in je kapperszaak. Het bijhouden van de boekhouding lijkt ingewikkeld en een klus voor een accountant maar er zijn ook online programma’s waarmee je deze taak uitstekend zelf kan doen. Je bent dan net zo veel tijd als de tijd die je kwijt bent voor het verzamelen van je in- en uitgaande facturen en het overleggen met je boekhouder.

Slim investeren in kappersbenodigdheden

Last but not least is het goed om het slim investeren in kappersbenodigdheden. Zonder kwalitatief goede kappersbenodigdheden kun je immers geen zaak draaien. Deze kappersbenodigdheden koop je net als vele andere professionele kappers uiteraard bij Fanola. Dit is merk in professionele haarverzorgingsproducten. De producten zijn ontworpen om te voldoen aan alle wensen van haarstylisten en worden tegen een scherpe prijsstelling aangeboden. Deze keuze is dus snel gemaakt.

You may also like